НАЧАЛО Регулации

Американците скоро ще трябва да докладват за крипто плащания над $10,000

27.07.2023 22:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Американците скоро ще трябва да докладват за крипто плащания над $10,000

През януари в САЩ ще влезе в сила нов закон, който задължава гражданите да докладват за плащания в криптовалута, надхвърлящи $10,000.

Неотдавна в съда беше отхвърлено правно оспорване на това изискване. Миналата година от Coin Center и други ищци подадоха съдебен иск срещу Министерството на финансите на САЩ и данъчната служба. Искът беше насочен срещу изменение на раздел 6050I от данъчния кодекс, направено през 2021 г.

Съгласно това изменение физическите лица, които получават крипто плащания на стойност $10,000 или повече, трябва да разкрият на правителството данните за транзакцията и личната информация (PII) на изпращача.

От Coin Center твърдят, че този мандат ще доведе до разкриване на чувствителна и лична информация, тъй като естеството на публичните крипто счетоводни книги може да разкрие допълнителни транзакции, извършени от лицето.

Председателстващият окръжен съдия на САЩ в Кентъки отхвърли иска, заявявайки, че той е “преждевременен“. Съдията се аргументира, че изискването за разкриване на информация ще влезе в сила едва през 2024 г. и че няма правдоподобни доказателства, които да сочат, че правителството ще злоупотреби с информацията за широкомащабно наблюдение на несвързани транзакции.

Въпреки неуспеха, изпълнителният директор на Coin Center Джери Брито обяви в Twitter, че планират незабавно да обжалват решението пред Шестата съдебна инстанция.

Джейк Червински, главен директор по политиките на Blockchain Association, изрази мнение, че отхвърлянето на иска от съдията е само процедурна пречка и не означава, че аргументите на Coin Center са невалидни, а по-скоро, че моментът на завеждане на делото може да е бил преждевременен.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

SEC отново отложи решението за одобрение на спот Етериум ETF

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) за пореден път забави вземането на решение относно създаването на спот Етериум ETF от страна на Invesco Galaxy, като отложи крайния срок до 5 юли 2024 г.

07.05.2024 14:00 1 мин. четене

Ценни книжа ли са Етериум и XRP? Ето какво мисли директора на Ripple

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е в постоянен конфликт с крипто индустрията, особено по отношение на класификацията на определени криптовалути.

05.05.2024 22:00 2 мин. четене

Нигерия обмисля да забрани P2P търговията с криптовалути

Нигерия обмисля да обяви P2P търговията с криптовалути за проблем спрямо националната сигурност, което е сигнал за потенциални регулаторни действия срещу такива транзакции.

05.05.2024 18:30 1 мин. четене

Американски сенатор оспорва натиска на САЩ върху крипто пазара

На фона на нарастващия глобален регулаторен контрол върху сектора на криптовалутите, сенатор Синтия Лумис се очертава като остър критик на подхода на администрацията на Байдън.

03.05.2024 11:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.