НАЧАЛО Регулации

Икономиките по света започват да регулират криптовалутите – но САЩ изостават

08.04.2024 10:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Икономиките по света започват да регулират криптовалутите – но САЩ изостават

Според Фариар Ширзад, главен директор по политиките в Coinbase, Съединените щати изостават от другите големи държави в създаването на ясни правила за криптовалутите.

В интервю за Yahoo Finance Ширзад подчерта, че мнозинството от членовете на Г-20 са значително по-напред от САЩ в насърчаването на среда, благоприятстваща растежа на крипто индустрията.

Страните от Г-20 заедно представляват приблизително 85% от световния брутен вътрешен продукт (БВП) и 75% от международната търговия. Ширзад подчерта: “За съжаление, не е възможно да се стигне дотам, че държавите от Г-20 да не могат да се справят с тази задача,

“За съжаление, САЩ се открояват като изключение. Над 80% от държавите от Г-20, включително големите пазарни икономики, активно напредват в прилагането на всеобхватни регулаторни рамки за криптовалутите.”

Той изтъкна, че многобройни финансови центрове и големи икономики, като Европейския съюз, Обединеното кралство, Хонконг, Австралия, Сингапур, Бразилия и съвсем наскоро Канада, са възприели токенизацията и са я интегрирали в своите финансови системи. Тези инициативи имат за цел да дадат приоритет на интересите на потребителите.

Въпреки това Ширзад изрази загриженост относно по-бавния темп на регулаторно развитие в САЩ. Той подчерта спешната необходимост САЩ да ускорят усилията си за регулиране на стабилните монети и на по-широката структура на пазара на криптовалути.

Ширзад смята, че стабилните регулации ще насърчат растежа и зрелостта на индустрията в САЩ, като същевременно гарантират защитата на потребителите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Бразилия планира да регулира крипто сектора до края на 2024 година

В понеделник централната банка на Бразилия обяви, че ще въведе поетапно регулиране на криптоактивите и доставчиците на услуги за виртуални активи, като регулаторните предложения се очакват до края на тази година.

21.05.2024 12:00 2 мин. четене

Критичният момент за Биткойн и крипто индустрията наближава

Тъй като стойността на Биткойн продължава да се увеличава, а Уолстрийт следи зорко, крипто индустрията в САЩ е на ръба, тъй като тази седмица във Вашингтон се задава ключов вот.

20.05.2024 8:00 2 мин. четене

САЩ ще гласува за два законопроекта за крипто още другата седмица

Следващата седмица Камарата на представителите на САЩ ще гласува два важни законопроекта, H.R. 5403 и H.R. 4451, които биха могли да променят регулацията на дигиталните валути и ценни книжа.

19.05.2024 11:00 1 мин. четене

Венецуела спира всички операции за копаене на крипто

Венецуелското министерство на електроенергията реши да прекъсне всички операции за копаене на криптовалута от националната електрическа мрежа (SEN), за да управлява потреблението на енергия и да осигури стабилно електроснабдяване за гражданите, според доклад на AlbertoNews от 18 май.

19.05.2024 7:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.