НАЧАЛО Регулации

Американски сенатор оспорва натиска на САЩ върху крипто пазара

03.05.2024 11:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Американски сенатор оспорва натиска на САЩ върху крипто пазара

На фона на нарастващия глобален регулаторен контрол върху сектора на криптовалутите, сенатор Синтия Лумис се очертава като остър критик на подхода на администрацията на Байдън.

Популярен защитник на Биткойн и по-широкия крипто пазар, сенатор Лумис разкритикува засилените регулаторни действия.

Изразявайки дълбока загриженост, сенатор Лумис смъмри агресивната позиция на Министерството на правосъдието, особено твърдението му, че софтуерът без попечителство може да се счита за услуга за прехвърляне на пари. Тя сметна тази позиция за противоречаща на съществуващите насоки на Министерството на финансите, лишена от здрав разум и нарушаваща правните принципи.

Подчертавайки заплахата за основните права на собственост, присъща на американското гражданство, сенатор Лумис подчерта непоколебимата си ангажираност да защитава правата на хората да контролират своите ключове и да управляват своите нодове. Тя разкритикува и криминализирането на основните принципи на Биткойн и децентрализираните финанси от администрацията на Байдън.

Преди това сенатор Лумис критикува засилените репресии на Комисията по ценни книжа и борси срещу крипто индустрията през 2023 г. Тя осъди действията на SEC като прекомерни и възрази срещу новата ѝ крипто политика, известна като „Счетоводен бюлетин 121 на персонала“.

В опит да отговори на тези опасения, сенатор Лумис, заедно със сенатор Кирстен Гилибранд, представиха нов законопроет. Това законодателство се стреми да установи ясни регулаторни насоки за дигитални активи като XRP, привеждайки тяхното третиране в съответствие с тълкуването на теста Хауи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Турция предлага нов законопроект за криптовалутите

Турция представи ново законодателно предложение за регулиране на доставчиците на услуги за криптоактиви и техните операции.

18.05.2024 12:30 2 мин. четене

Регулаторът на ценни книжа в Индия готов да надзирава крипто пазарите

Индийският регулаторен орган за ценни книжа предложи на различни надзорни органи да наблюдават търговията с криптовалути, което показва потенциална промяна към разрешаване на частни виртуални активи в страната.

17.05.2024 23:00 2 мин. четене

Френски регулатор отправи предупреждение за крипто борсата ByBit

Френският финансов регулатор подчерта, че Bybit е включена в черния списък от 20 май 2022 г. и няма право да предлага услуги в крипто областта във Франция.

17.05.2024 22:30 1 мин. четене

Турция иска де приведе крипто законите си с международните стандарти

На 16 май управляващата партия в Турция внесе в парламента проектозакон, чиято цел е да регулира криптовалутите. В това законодателно предложение се набляга на лицензирането и регистрацията на доставчиците на услуги в областта на криптовалутите, за да се спазват международните стандарти.

17.05.2024 14:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.