НАЧАЛО Алткойни

Ценни книжа ли са Етериум и XRP? Ето какво мисли директора на Ripple

05.05.2024 22:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ценни книжа ли са Етериум и XRP? Ето какво мисли директора на Ripple

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е в постоянен конфликт с крипто индустрията, особено по отношение на класификацията на определени криптовалути.

Главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус наскоро изрази силното си мнение по този въпрос по време на интервю, заявявайки, че категоризирането на XRP и ETH от SEC като ценни книжа е фундаментално погрешно.

Забележките на Гарлингхаус се появиха в публикация в социалните медии от журналистката на Fox Business Елинор Терет след дискусия в Лас Вегас за бъдещето на дигиталните активи. Ripple е въвлечен в съдебна битка с SEC относно статуса на сигурност на XRP, докато докладите сочат, че SEC разглежда внимателно класификацията на Етериум.

Оставайки непоколебими, Ripple и Гарлингхаус продължават да твърдят, че XRP не може да бъде категоризиран като ценна книга. Неотдавнашните коментари на Гарлингхаус, включително критики към председателя на SEC Гари Генслер, отразяват продължаващото напрежение между крипто индустрията и регулаторите.

На фона на регулаторната несигурност, XRP е единствената криптовалута с регулаторна яснота в САЩ, след съдебно решение, което обяви, че не е ценна книга за инвеститорите на дребно.

Съдебните процедури обаче продължават относно продажбата му на институционални инвеститори, като анализатори спекулират с потенциално споразумение.

Търгувайки се на цена от $0,53, неуспехът на XRP да надмине $1 през последните години накара някои да поставят под съмнение неговата инвестиционна жизнеспособност. Междувременно докладите сочат, че Генслер може да обмисли класифицирането на Етериум като ценна книга, ход, който може да повлияе на неговия растеж и да предизвика последици в целия пазар на криптовалута.

Въпреки критиките си към регулаторния подход на SEC, Гарлингхаус остава обнадежден относно възникващите регулации, особено в Европейския съюз, което предполага потенциална промяна в регулаторния пейзаж извън САЩ.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Uniswap отговори на “нападките” на SEC

Uniswap Labs, структурата, която стои зад известната децентрализирана платформа за търговия Uniswap, оспори потенциално регулаторно действие от страна на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) с аргумента, че криптовалутите не трябва да се класифицират като ценни книжа, а по-скоро като дигитални активи, подобни на PDF файловете.

22.05.2024 22:30 2 мин. четене

2 криптовалути, които може да си заслужават инвестицията

Крипто пазарът започна седмицата със силен бичи тренд, главно благодарение на неотдавнашното покачване на Етериум (ETH) до $3,800, което от своя страна предизвика значителни печалби при основните алткойни.

22.05.2024 20:00 2 мин. четене

Рекордна прогноза за Етериум след одобрението на спот ETF от финансов гигант

Голям мениджър на активи на стойност $725 милиарда прогнозира, че Етериум (ETH) може да скочи със 75%, за да достигне $6,600, ако неговият дългоочаквания спот аETF бъде одобрен.

22.05.2024 18:35 1 мин. четене

Grayscale премахна стейкинга от своето предложение за спот Етериум ETF

Grayscale Investments реши да оттегли предложението си за стейкинг от своя план за спот Етериум ETF. Тази актуализация бе подчертана в измененото предварително пълномощно за Grayscale ETH Trust, подадено във вторник.

22.05.2024 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.