НАЧАЛО Биткойн

Русия няма планове да забрани Биткойн или криптовалутите

30.04.2024 9:39 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Русия няма планове да забрани Биткойн или криптовалутите

Според изявление на законодател, последните съобщения, че Русия възнамерява да наложи пълна забрана на транзакциите с криптовалути поради геополитическо напрежение, са неточни.

Противно на по-ранните твърдения, в които се посочваше предстоящо законодателство, насочено към регулиране на сферата на криптовалутите като част от усилията на Русия да укрепи инфраструктурата си за дигитално финансиране и да насърчи рублата, заместник-председателят на Комитета на Държавната дума по информационна политика, информационни технологии и комуникации Антон Горелкин изясни ситуацията.

В понеделник Горелкин се обърна към тези погрешни схващания в публикация в Telegram, опровергавайки твърдения, приписвани на служители на Държавната дума. Макар да признава съществуването на нов законопроект, насочен към закриване на борсите за криптовалути в страната, той подчерта, че в него не се предлага пълна забрана на транзакциите с криптовалути.

Горелкин изтъкна изненадата си от погрешното представяне на някои авторитетни издания, като подчерта, че законопроектът е насочен преди всичко към прилагането на мерки за идентифициране и възпиране на незаконни или нелегални дейности с криптовалути. Той се аргументира, че включването на такива разпоредби в законопроекта би било противоречиво, ако намерението е да се обявят за незаконни всички транзакции с криптовалути.

Подчертавайки, че Русия не планира да забрани изцяло транзакциите с криптовалута, Горелкин уточни, че целта е да се ограничат неоторизираните борси за криптовалута и платформите, които не са свързани с пилотни програми, санкционирани от правителството.

Освен това той подчерта, че предложените ограничения върху операциите на криптовалутните борси целят да намалят потенциалните рискове, свързани със западните санкции.

Въпреки тези регулаторни мерки, потребителите на криптовалута все още ще могат да използват чуждестранни борси и извънборсови услуги (OTC).

Тези промени идват на фона на доклади, които твърдят, че някои лица и предприятия в Русия са се насочили към криптовалутите като средство за заобикаляне на контрола от страна на санкциите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Binance обяви, че добавя нови двойки за спот търговия

Binance обяви добавянето на нови двойки за търгуване и разширяването на услугите си за ботове за търговия с цел подобряване на възможностите за трейдинг и увеличаване на обхвата на опциите на Binance Spot.

23.05.2024 0:00 1 мин. четене

Binance разкри инвестиция в децентрализирана борса от втори слой

Подразделението за рисков капитал на водещата по обем на търговия борса за криптовалути в света представи нова инвестиция в протокол за децентрализиран обмен (DEX).

22.05.2024 23:00 2 мин. четене

Uniswap отговори на “нападките” на SEC

Uniswap Labs, структурата, която стои зад известната децентрализирана платформа за търговия Uniswap, оспори потенциално регулаторно действие от страна на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) с аргумента, че криптовалутите не трябва да се класифицират като ценни книжа, а по-скоро като дигитални активи, подобни на PDF файловете.

22.05.2024 22:30 2 мин. четене

Web3 социална медия набира финансиране в размер на $150 милиона

Екипът, който стои зад Web3 платформата за социални медии Farcaster, е набрал $150 милиона финансиране, ръководено от Paradigm, с участието на A16z crypto, Haun Ventures, USV, Variant, Standard Crypto и други.

22.05.2024 21:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.