НАЧАЛО Регулации

SEC отново отложи решението за одобрение на спот Етериум ETF

07.05.2024 14:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC отново отложи решението за одобрение на спот Етериум ETF

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) за пореден път забави вземането на решение относно създаването на спот Етериум ETF от страна на Invesco Galaxy, като отложи крайния срок до 5 юли 2024 г.

Това удължаване на срока позволява на SEC да проведе задълбочени разследвания и да разгледа подробно всички опасения. Това забавяне обаче е част от повтарящ се модел на отлагане на заявления за спот Етериум ETF от големи финансови институции.

В последното подадено заявление Комисията се позовава на необходимостта от допълнително време, за да анализира правилно предложението за промяна на правилата за ETF на Invesco Galaxy. Това забавяне има за цел да осигури цялостен преглед на сложността, свързана с предоставянето на одобрение.

Предпазливият подход на SEC отразява по-широката регулаторна несигурност около продуктите, свързани с криптовалути. Макар че Етериум тръстът на Grayscale вече е регистриран, усложненията продължават. Многократните забавяния, с които се сблъскаха и други емитенти на спот Етериум ETF, подчертават предизвикателството, пред което са изправени финансовите регулатори при контрол върху сектора с нарастващия интерес към крипто инвестиционните продукти.

Повтарящите се забавяния от страна на американският регулатор създават прецедент за компании като Invesco Galaxy, служейки като пример за други, които очакват одобрения за своя ETF. Тъй като решенията за VanEck и Ark Invest се очакват по-късно този месец, всички погледи са насочени към всяка индикация за промяна в подхода на SEC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Критичният момент за Биткойн и крипто индустрията наближава

Тъй като стойността на Биткойн продължава да се увеличава, а Уолстрийт следи зорко, крипто индустрията в САЩ е на ръба, тъй като тази седмица във Вашингтон се задава ключов вот.

20.05.2024 8:00 2 мин. четене

САЩ ще гласува за два законопроекта за крипто още другата седмица

Следващата седмица Камарата на представителите на САЩ ще гласува два важни законопроекта, H.R. 5403 и H.R. 4451, които биха могли да променят регулацията на дигиталните валути и ценни книжа.

19.05.2024 11:00 1 мин. четене

Венецуела спира всички операции за копаене на крипто

Венецуелското министерство на електроенергията реши да прекъсне всички операции за копаене на криптовалута от националната електрическа мрежа (SEN), за да управлява потреблението на енергия и да осигури стабилно електроснабдяване за гражданите, според доклад на AlbertoNews от 18 май.

19.05.2024 7:30 1 мин. четене

Турция предлага нов законопроект за криптовалутите

Турция представи ново законодателно предложение за регулиране на доставчиците на услуги за криптоактиви и техните операции.

18.05.2024 12:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.