НАЧАЛО Регулации

Великобритания вече може да иззема и замразява криптовалути

28.04.2024 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Великобритания вече може да иззема и замразява криптовалути

На 26 април Обединеното кралство въведе нови закони, с които предостави разширени правомощия на правоприлагащите органи и им даде възможност да "конфискуват, замразяват и унищожи" криптоактиви.

Тази законодателна реакция е пряко насочена към нарастващите случаи на незаконните транзакции с криптовалути в Обединеното кралство.

През последните години организираните престъпни групи, включително трафикантите на наркотици и терористите, все по-често използват криптовалути за дейности по пране на пари. Според Националната агенция за борба с престъпността, незаконните транзакции с криптовалути в Обединеното кралство са нараснали до £1.2 милиарда през 2021 г.

За да се бори с тази тенденция, Министерството на вътрешните работи въведе изменения. Тези промени дават право на правоприлагащите органи да конфискуват крипто авоари, без да се изисква първоначален арест. Тази корекция следва приемането на законопроект за престъпността от парламента на Обединеното кралство миналата година, който рационализира процеса на конфискация на криптовалута.

Съгласно новите насоки органите получават правомощия да конфискуват предмети като писмени пароли или устройства с памет, които биха могли да подпомогнат разследването на престъпления, и да прехвърлят незаконни криптовалути в контролирани от правителството портфейли, като по този начин ефективно се прекъсва достъпът на престъпниците.

Освен това на властите вече е разрешено да демонтират конкретни дигитални активи, по-специално монети за защита на личните данни. Тези активи често се свързват с повишена анонимност и се използват в незаконни транзакции. Целта на тази мярка е да се предотврати повторното влизане на тези активи в обращение.

Законодателството включва още разпоредби, които позволяват на жертвите на престъпления, свързани с криптовалути, да подават петиции за връщане на средствата им.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Турция предлага нов законопроект за криптовалутите

Турция представи ново законодателно предложение за регулиране на доставчиците на услуги за криптоактиви и техните операции.

18.05.2024 12:30 2 мин. четене

Регулаторът на ценни книжа в Индия готов да надзирава крипто пазарите

Индийският регулаторен орган за ценни книжа предложи на различни надзорни органи да наблюдават търговията с криптовалути, което показва потенциална промяна към разрешаване на частни виртуални активи в страната.

17.05.2024 23:00 2 мин. четене

Френски регулатор отправи предупреждение за крипто борсата ByBit

Френският финансов регулатор подчерта, че Bybit е включена в черния списък от 20 май 2022 г. и няма право да предлага услуги в крипто областта във Франция.

17.05.2024 22:30 1 мин. четене

Турция иска де приведе крипто законите си с международните стандарти

На 16 май управляващата партия в Турция внесе в парламента проектозакон, чиято цел е да регулира криптовалутите. В това законодателно предложение се набляга на лицензирането и регистрацията на доставчиците на услуги в областта на криптовалутите, за да се спазват международните стандарти.

17.05.2024 14:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.