НАЧАЛО Алткойни

AI криптовалутите повеждат пазара на меме токените нагоре

09.05.2024 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
AI криптовалутите повеждат пазара на меме токените нагоре

След като миналата седмица преживяха значителен спад, цените на криптовалутите започнаха да се възстановяват благодарение на проекти, свързани с изкуствения интелект (AI).

Скорошният ръст на цените е особено очевиден при AI токените, които отбелязаха съществени печалби през изминалата седмица. Водещите токени в тази категория отбелязаха двуцифрени увеличения, като базираният на изкуствен интелект RNDR отбеляза скок от над 40% в седемдневните графики, което го направи най-печелившия сред 100-те най-големи криптовалути по пазарна капитализация.

За сравнение, други AI токени също отбелязаха завидни печалби, макар и не толкова значителни, колкото RNDR. Fetch.ai (FET) отбеляза 23% увеличение през седмицата, докато Bittensor (TAO) и SingularityNet (AGIX) също се радваха на двуцифрени печалби.

Възстановяването на AI криптовалутите се дължи на няколко фактора, включително положителните очаквания за предстоящите финансови резултати на производителя на AI чипове Nvidia. Анализаторите очакват впечатляващи приходи на Nvidia през първото тримесечие, като свързаните с изкуствения интелект разработки допринасят за бичите настроения.

Анализаторите прогнозират, че тенденцията в областта на изкуствения интелект ще продължи в обозримо бъдеще, подхранвана от увеличените инвестиции в разработването и комерсиализацията на усъвършенствани модели.

От друга страна, меме токените, които привлякоха вниманието през първото тримесечие с впечатляваща възвръщаемост за инвеститорите, може би губят сила. Последните данни от веригата сочат отдръпване от меме криптовалутите, като при някои от тях се наблюдава спад в стойността. Докато Dogecoin (DOGE) е на път да реализира печалби, при други меме монети като Shiba Inu (SHIB) и Pepe (PEPE) се наблюдават загуби. Базираният на Solana, Dogwifhat (WIF) отбеляза най-съществен спад, като анализаторите спекулират, че инвеститорите може би се фокусират повече върху функционалността на токените.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Инвеститор направи 41,800% печалба от търговия с меме криптовалута

Според данни от веригата дългогодишен притежател на Shiba Inu (SHIB) е реализирал значителна печалба след неочаквана продажба на мемекойн.

29.05.2024 21:00 2 мин. четене

Pepe може да продължи възхода, задминавайки топ криптовалути като Polygon

След забележителното увеличение от 136% през май цената на PEPE се стабилизира на приблизително $0.00001513.

29.05.2024 17:00 2 мин. четене

Прогноза за цената на ApeCoin (APE) през следващите 6 години

ApeCoin (APE) е ERC-20 токен, който служи като управляващ токен за ApeCoin DAO. Той е свързан с Yuga Labs, компанията, отговорна за метавселената Otherside, както и с NFT колекциите Bored Ape Yacht Club (BAYC) и Mutant Ape Yacht Club (MAYC).

29.05.2024 9:30 3 мин. четене

Как създадена с ChatGPT меме криптовалута достигна $540 милиона

Turbo, меме криптовалута, генерирана от изкуствен интелект, поскъпна с впечатляващите 1460% през последния месец, надминавайки пазарна капитализация от $540 милиона.

29.05.2024 6:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.