НАЧАЛО Алткойни

SEC скоро ще натисне алткойните според директора на MicroStrategy

09.05.2024 12:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC скоро ще натисне алткойните според директора на MicroStrategy

Майкъл Сейлър, известен с това, че издигна MicroStrategy на видно място в Биткойн пространството, се завърна на преден план, като този път разглежда основните алткойни.

Говорейки на скорошна конференция, Сейлър прогнозира строги регулаторни действия от SEC срещу алткойни като Етериум (ETH) и Binance Coin (BNB), което предполага, че те може да не намерят своето място в бъдещи финансови продукти като спот ETF.

Изразявайки силното си убеждение, че алткойните не могат да се конкурират с Биткойн, Сейлър прогнозира, че Етериум ETF ще бъдат отхвърлени и очаква повторното класифициране на алткойните като ценни книжа от SEC.

Подобна прекласификация би имала значителни последици за търговските стратегии на институционалните инвеститори и възприятията на тези алтернативни криптовалути.

Въпреки че гледната точка на Сейлър по своята същност е предубедена към Биткойн, последните действия на SEC придават известна тежест на неговите прогнози.

Репресиите на регулаторния орган срещу големите крипто борси, включително солидни глоби и лишаването от свобода на главния изпълнителен директор на Binance, сигнализира за затягане на регулациите в криптосферата, потенциално съвпадайки с прогнозите на Сейлър.

Забележките на Сейлър предизвикаха опасения сред привържениците на алткойните относно възможността за по-широка репресия от SEC, която да засегне целия пазар. Въпреки това остава оптимизъм, че SEC може да даде приоритет на справянето с истински проблеми, насочвайки се към нерегистрирани ценни книжа, а не към установени криптовалути като Етериум.

Предстоящите седмици ще бъдат ключови за определянето дали предупрежденията на Сейлър за регулаторни промени ще променят крипто пейзажа или ще се разсеят с времето.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Крипто инвеститор загуби над $700,000 в търговия с меме токени за два дена

Бумът на меме монетите през 2024 г. привлече нетърпеливи спекуланти, търсещи бързи печалби в конкурентна търговска среда.

20.05.2024 6:30 2 мин. четене

Kraken отрича слуховете за премахване на Tether в Европа

Kraken, водеща борса за криптовалути, потвърди, че не планира да извади Tether (USDT) от списъка си в с предлагани активи за търговия в Европа, въпреки нарастващите опасения относно стабилността и регулаторното съответствие на стабилните монети.

19.05.2024 22:00 1 мин. четене

Резкият спад в цените на GME и AMC породи много съмнения

Меме криптовалутите може да засенчат меме акциите поради възприеманите от тях ползи. GameStop (GME), базиран на Solana (SOL) меме токен, който отбеляза скок след завръщането на Roaring Kitty, сега търпи значителни загуби.

19.05.2024 16:00 1 мин. четене

Основателят на Telegram получи милиони в нов алткойн и се закани да не продава до 100х печалба

На 17 май Павел Дуров, основател на Telegram, изрази благодарността си към проекта Notcoin за щедрото дарение.

19.05.2024 11:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.