НАЧАЛО Други

Ограниченията за Сам Банкман-Фрийд се затягат с наближаването на съдебния процес

29.03.2023 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ограниченията за Сам Банкман-Фрийд се затягат с наближаването на съдебния процес

Продължава дебатът между адвокатите и съда относно условията за освобождаване под гаранция на основателя на FTX, Сам Банкман-Фрийд.

Според информацията адвокатите на младежа са сключили споразумение за освобождаване под гаранция с американските прокурори, което му позволява да остане у дома с определени ограничения за използване на електронни устройства и приложения.

Споразумението все още подлежи на одобрение от окръжния съдия на САЩ, Люис Каплан, който наблюдава делото на Банкман-Фрийд.

Освен това му е забранено да използва смартфон с достъп до интернет или каквито и да било други приложения. Все пак той може да използва основен лаптоп с ограничени функции, както и софтуер за наблюдение на потребителската активност, гласовите повиквания и текстовите съобщения.

Родителите на младия предприемач също се съгласиха да ограничат устройствата си и подписаха клетвени декларации, в които обещават да не внасят забранени електронни устройства в домовете си. Ако има “обосновано подозрение” за нарушение, Банкман-Фрийд трябва да предостави устройствата си за проверка.

Основателят на FTX е изправен пред съдебен процес на 2 октомври 2023 г. за кражба на милиарди долари от средства на клиенти на FTX чрез неговия хедж фонд Alameda Research и за извършване на значителни незаконни политически дарения.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Масови отливи от Binance преди иска от страна на CFTC


Той не се призна за виновен по осем обвинения, които е възможно да доведат до 115 години лишаване от свобода, ако бъде осъден.

През декември Банкман-Фрийд беше освободен под гаранция от $250 милиона, домашен арест, наблюдение на местоположението и предаване на паспорта.

Твърди се обаче, че няколко дни по-късно той е осребрил приблизително $700,000 от крипто борса на Сейшелските острови. Банкман-Фрийд отрича да е участвал в тази или в други транзакции, свързани с него или с FTX.

Въпреки че не му е наложена забрана за достъп до Twitter, той не е активен в социалните медии.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги – Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

18.05.2024 15:00 1 мин. четене

ООН прогнозира подобряване на световната икономика

В четвъртък Организацията на обединените нации (ООН) съобщи за подобрени перспективи за световната икономика в сравнение с предишната си прогноза от януари.

18.05.2024 13:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.