НАЧАЛО Крипто Крими

Сам Банкман-Фрийд пледира невинен – делото е насрочено

януари 4, 2023 13:43 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сам Банкман-Фрийд пледира невинен – делото е насрочено

Във вторник пред федералния съд на САЩ в Южния окръг на Ню Йорк Сам Банкман-Фрийд се призна за невинен по осем различни обвинения в телеграфна измама, измама с ценни книжа и конспирация за извършване на измама.

Американските прокурори твърдят, че под ръководството на Банкман-Фрийд FTX е прехвърлила милиарди долари в активите на клиенти към неговата фирма за търговия Alameda Research. Ако бъде признат за виновен по тези обвинения, го грозят до 115 години затвор.

Датата на делото е насрочена за 2 октомври 2023 г.

Бившият глава на борсата първоначално бе екстрадиран на 12 декември и се яви пред съда десет дена по-късно. Банкман-Фрийд е на свобода под гаранция от $250 милиона в дома на родителите си в Пало Алто, Калифорния.

Съдия Люис Каплан председателства делото във вторник.

Според съдебните показания на новия главен изпълнителен директор на FTX, Джон Джей Рей, предприятието е изразходвало средствата на клиентите по безброй начини, включително търговия с криптовалути, инвестиции в рисков капитал, покупки на недвижими имоти на Бахамите, заеми за над $1 милиард за ръководителите на борсата и политически вноски за близо $80 милиона.

Бившите ръководители на Alameda и FTX Каролин Елисън и Гари Уанг се признаха за виновни по обвинения, свързани с ролите им в срива на компанията.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: SEC започва да преследва крипто компаниите по-стриктно – Гари Генслер


Гаранцията на Банкман-Фрийд в размер от $250 милиона е обезпечена от родителите му, които, заедно с още две неидентифицирани лица, са използвали къщата си в Пало Алто на стойност $4 милиона.

По-рано във вторник сутринта защитата на Банкман-Фрийд подаде молба съдът да редактира подписите на останалите двама „поръчители“, както и правителството да не разкрива публично имената или адресите им.

Съдът уважи молбата, като даде възможност на другата страна да подаде възражение в рамките на следващата седмица.

Министерството на правосъдието не оспорва молбата, въпреки че е насрочило разговори с двамата редактирани съподписващи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Бивш служител на Coinbase отхвърля обвиненията за вътрешна търговия

Миналата година Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) повдигна обвинения срещу бившия продуктов мениджър на Coinbase за търговия с вътрешна информация.

февруари 8, 2023 14:25 1 мин. четене

Корейските власти по следите на До Куон в Сърбия

След срива на Terra (LUNA) и UST миналата година местонахождението на До Куон, човекът, който стои зад Terraform Labs, остава неизвестно.

февруари 8, 2023 11:07 2 мин. четене

$630 милиона откраднати от севернокорейски хакери през 2022, според доклад на ООН

Севернокорейските хакери са отговорни за кражбата на криптовалута на стойност $630 милиона през 2022 г., според Reuters.

февруари 8, 2023 9:00 2 мин. четене

ФБР иззема NFT, криптовалути и луксозен часовник от измамник

Федералното бюро за разследване на САЩ (ФБР) е иззело от измамника Чейс Сенекал NFT, сред които Bored Ape Yacht Club#9658, часовник Audemars Piquet (AP) Royal Oak и Етериум.

февруари 5, 2023 18:00 2 мин. четене