НАЧАЛО Други

САЩ ще изземат акции на Robinhood на стойност $460 милиона

05.01.2023 23:26 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
САЩ ще изземат акции на Robinhood на стойност $460 милиона

Прокурорите на САЩ пристъпват към изземване на акции на стойност $460 милиона на Robinhood Markets Inc., свързани със Сам Банкман-Фрийд

Съветникът на Министерството на правосъдието (DOJ) на САЩ, Сет Шапиро, заяви на заседанието на съда по несъстоятелността в Делауеър, че DOJ не смята, че акциите са част от имуществото на компанията в контекста на процедурата по конфискация.

Банкман-Фрийд, основателят на вече фалиралата криптоборса FTX и съоснователят на компанията, Гари Уанг, създадоха през май 2022 г. холдингово дружество, наречено Emergent Fidelity Technologies Ltd. Целта беше да купят 56 милиона акции на Robinhood с $546 милиона под формата на заеми от Alameda Research.

Фалиралият криптозаемодател BlockFi, кредиторът на FTX Йонатан Бен Шимон и Банкман-Фрийд са подали съдебни искове в опит да придобият контрол върху акциите. В края на декември aдвокатите на FTX поискаха акциите да останат замразени, докато съдебните процедури продължават.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн дава сигнал за обрат, твърди Кевин Свенсън


На 13 декември новият главен изпълнителен директор на FTX, Джон Джей Рей III заяви пред конгреса, че крипто борсата е загубила $8 милиарда от депозити на клиенти и че Банкман-Фрийд и избрани ръководители на компанията са имали достъп до средствата на клиентите.

Банкман-Фрийд беше освободен под гаранция и е изправен пред обвинения в банкова и телеграфна измама, пране на пари и конспирация, и е възможно да прекара дълго време в затвора.

Гари Уанг и Каролин Елисън (бивш ръководител на Alameda Research) са приели споразумение за признаване на вина и намаляване на присъдите, споделяйки, че са наясно с някои от извършените престъпления.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Федералният резерв остави лихвените проценти непроменени

Решението на ФЕД да запази предпазливата си позиция на фона на опасенията за инфлацията дава отражение на продължаващата несигурност по отношение на икономическите перспективи.

02.05.2024 16:30 1 мин. четене

Цените на петрола спадат – каква е причината?

Петролът леко се възстанови след резкия спад в сряда, предизвикан от значителното увеличение на запасите от суров петрол в САЩ, което засили опасенията за отслабване на търсенето.

02.05.2024 14:00 1 мин. четене

БРИКС: Русия няма избор, освен да ползва китайския юан

Русия се намира в несигурно положение, опитвайки се да намери баланс между дедоларизацията и същевременното поддържане икономиката си.

02.05.2024 13:00 2 мин. четене

БРИКС: Големите американски банки търпят огромни загуби

Двете водещи банки в Съединените щати разкриват значителни загуби в размер на $4.5 милиарда.

02.05.2024 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.