НАЧАЛО Други

Топ компания в крипто майнинга на прага на фалита

21.12.2022 11:43 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ компания в крипто майнинга на прага на фалита

Core Scientific - една от най-големите публично търгувани компании за добив на криптовалути в САЩ - скоро ще подаде молба за защита от фалит по глава 11.

Това гласи доклад на CNBC, който се позовава на лице, което предполагаемо е запознатo с развитието.

Core Scientific добива криптовалути, използващи доказателство за работа – като Биткойн. Процесът включва захранване на центрове за данни в цялата страна, пълни с високоспециализирани компютри, които решават математически задачи, за да потвърждават транзакциите и едновременно с това да създават нови токени. Процесът изисква скъпо оборудване и много електроенергия.

Компанията ще подаде молба за защита от фалит в Тексас рано сутринта в сряда, но няма да се ликвидира, се твърди в доклада. Споменава се също така, че фирмата ще продължи да работи нормално, докато постигне споразумение с притежателите на старши дълг.

Въпреки че подобни бизнеси се сблъскват с финансови затруднения по време на мечия пазар, Core Scientific е първата публично регистрирана компания, която обявява фалит.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Какво може да обърне посоката на цената?


По-рано през декември инвестиционната банка B Riley предложи план за финансиране на стойност $72 милиона, който би позволил на Core Scientific да избегне фалита.

“По наше мнение по-голямата част от проблемите на Core Scientific са наложени от самата нея и могат да бъдат коригирани в комбинация с открита, прозрачна дискусия и постоянно участие с нейните кредитори и притежатели на акции”, се казва в изявление на B Riley.

Както се отбелязва в доклада, Core Scientific поддържа положителен паричен поток, но приходите ѝ са били сериозно повлияни от мечия пазар и спада на цената на Биткойн и не са достатъчни, за да покрият разходите за финансиране на добива.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги – Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

18.05.2024 15:00 1 мин. четене

ООН прогнозира подобряване на световната икономика

В четвъртък Организацията на обединените нации (ООН) съобщи за подобрени перспективи за световната икономика в сравнение с предишната си прогноза от януари.

18.05.2024 13:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.