НАЧАЛО Други

FTX все още има стойност, твърди Кевин О’Лиъри

13.11.2022 17:46 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX все още има стойност, твърди Кевин О’Лиъри

Кевин О'Лиъри, председател на O'Leary Ventures и един от инвеститорите в известното телевизионно шоу "Shark Tank", заяви, че е твърде рано да се отписва закъсалата крипто борса FTX. Според него в крайна сметка може и да се намери спасител на затруднената компания.

 О’Лиъри сподели в ексклузивно интервю, че макар ситуацията да изглежда тежка, няма да е необходимо много, за да се промени.

Ако можех да купя FTX и да разбера колко риск има точно с регулаторите и всичко останало, щях да обмисля  предложението. 

[…] Забавното нещо за ликвидността e, че ако след пет минути видите туит, че ще има спасител на бял кон [да спаси FTX от ситуацията], тегленията ще спрат. 

О’Лиъри също така заяви, че е инвеститор в FTX International и FTX U.S. (дружеството на компанията за работа в САЩ) и е титуляр на сметка в FTX. Това означава, че инвеститорът е един от многото пострадали от ликвидната криза на крипто борсата.

Главният изпълнителен директор на FTX – Сам Банкман-Фрид заяви след отказа нa Binance да купят затруднения конкурент, че има доста желащи, с които компанията води разговори. Според Джъстин Сун, основателят на Tron се интересува от FTX, но не поема ангажимент за момента.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Робърт Кийосаки: Биткойн (BTC) ще се срине до $10,000


Сам Банкман-Фрийд призна за напрежението между него и главния изпълнителен директор на Binance – Чанпен Джао. В крипто пространството се смята, че туитове на Джао дадоха старт на тиража на FTT токена на FTX. Това от своя страна задълбочи кризата с ликвидността на крипто борсата и предизвика спекулации, че това е част от плана на Чанпен Джао да “помогне” на затруднения конкурент.

Кевин О’Лиъри коментира тези спекулации:

В мисълта на Дзен и изкуството на войната, че мога да унищожа конкурента си и да получа всичките му сметки с нулеви разходи за придобиване на клиенти, това би било много изкушаващо.

Той смята, че двамата предприемачи  имат достатъчно голямо его, за да се впуснат в подобен вид надпревара. Според инвеститора от Shark Tank подобни схватки не биха послужили нито на страните в надпреварата нито на крипто индустрията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ето кога е най-доброто време да забогатеете – Робърт Кийосаки

Робърт Кийосаки, известен с книгата си “Богат татко, беден татко”, наскоро сподели подхода си за преодоляване на продължаващите сътресения на Биткойн (BTC) пазара, като наблегна на възможностите за натрупване на богатство в условията на спад.

03.05.2024 14:00 1 мин. четене

Турция прекратява всякакви търговски взаимоотношения с Израел

Турция официално обяви намерението си да спре търговията с Израел, като според съобщенията турските официални лица са призовали за спиране на износа и вноса от страната от четвъртък, въпреки че все още няма официално съобщение по въпроса.

03.05.2024 13:30 1 мин. четене

Прогноза за цената на златото за май 2024

В началото на май 2024 г. цените на златото се колебаят около $2,306, отбелязвайки спад спрямо неотдавнашния връх от $2,392, което представлява понижение от близо 3.5% през последните 30 дни.

03.05.2024 13:00 1 мин. четене

Какво ще се случи с икономиката на САЩ ако Тръмп бъде избран за президент?

Предложението на бившия президент Доналд Тръмп за значително увеличаване на митата върху целия внос, с особено високи ставки върху стоки от страни като Китай, бележи връщане към протекционистичната му търговска позиция, която бе характерна за голяма част от първия му мандат

03.05.2024 12:30 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.