НАЧАЛО Други

Celsius: Кога ще се състои наддаването за активите на компанията?

04.10.2022 14:44 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Celsius: Кога ще се състои наддаването за активите на компанията?

Затрудненият крипто заемодател Celsius Networks определи датата за провеждане на търг за своите активи. След като подаде молба за обявяване в несъстоятелност, много големи играчи, включително FTX U.S., проявиха интерес към придобиването на активите на Celsius.

Съгласно подадената в съда по несъстоятелността на САЩ за Южния окръг на Ню Йорк документация от понеделник, Celsius Networks ще постави краен срок за подаване на оферти на 17 октомври, 16:00 ч. Ако е необходимо, ще проведе и търг на 20 октомври.

В заявлението се допълва също, че изслушването за продажбата ще се проведе на 1 ноември пред главния съдия по несъстоятелността на САЩ Мартин Глен. Сривът на Celsius Networks беше един от най-известните фалити в историята на криптовалутите.

Той започна със срива на екосистемата Terra, който заличи богатството на инвеститорите на стойност над $60 милиарда. Това допълнително доведе до падението на хедж фонда Three Arrows Capital (3AC), който има огромни позиции в LUNA. Каскадният ефект от същото се усети от Celsius Networks, които отпуснаха огромна сума на 3AC.

Както беше заявено, крипто борсата FTX беше един от първенците в наддаването за активите на Celsius. На фона на силния крипто срив през тази година FTX придобиваше някои от изпадналите в затруднение играчи в индустрията.

Министерството на правосъдието на САЩ възразява срещу възобновяването на тегленията от Celsius

Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се противопостави на предложението на Celsius да възобнови тегленията за избрани клиенти, както и да продаде своите стабилни монети. Celsius Networks замрази тегленията още в средата на юни, позовавайки се на огромни проблеми с ликвидността.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Резервите на Tether се състоят предимно от държавни облигации


От DoJ заявиха, че финансите на Celsius са били непрозрачни и този ход не трябва да се разглежда, докато на Celsius не бъде назначен подходящ независим експерт. Заедно с Министерството на правосъдието, други три регулаторни агенции също се противопоставиха на продажбата на стабилни монети от Celsius.

Те отбелязаха, че съществува риск Celsius да използва този капитал за възобновяване на дейността си, което би било нарушение на американските закони. В подадено миналата седмица заявление американският синдик към Министерството на правосъдието Уилям Харингтън се противопостави на идеята Celsius да възобнови своите тегления. Той заяви:

Мотивите са преждевременни и следва да бъдат отхвърлени до представянето на доклада на проверяващия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС насочва погледа си към Европа

Алиансът БРИКС разширява фокуса си към Европа, а балканската държава Сърбия се очертава като потенциален член.

27.04.2024 19:00 2 мин. четене

Русия обмислят промени в законите за копаенето на криптовалути

Предложеният в Държавната дума на Русия законопроект за добива на криптовалути отразява нарастващата тенденция в световен мащаб за регулиране на крипто сферата.

27.04.2024 17:00 2 мин. четене

БРИКС: Китай са разпродали $74 милиарда в американски ценни книжа за една година

Значителното намаление на притежаваните от Китай американски държавни ценни книжа през последната година, възлизащо на повече от $74 милиарда, отразява значима промяна в глобалната икономическа динамика.

27.04.2024 16:00 2 мин. четене

Поредната голяма банка се срина и е конфискувана от регулаторите

FDIC наскоро обяви затварянето на банка, което е първият случай на фалит на банка в САЩ през тази година.

27.04.2024 13:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.