НАЧАЛО Финтех

Robinhood значително намали офертата си за придобиване на Ziglu

18.08.2022 19:22 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Robinhood значително намали офертата си за придобиване на Ziglu

Robinhood понижи офертата си за придобиване на британската финтех компания Ziglu, като намали първоначално предложения размер на сделката от $170 милиона на $72.5 милиона на фона на бурните времена за крипто стартъпите.

Главният изпълнителен директор на Ziglu Марк Хендерсън заяви, че новата сделка е била подписана и одобрена от борда на директорите, както и от акционерите на компанията. Той описа това като “най-добрата сделка за всички заинтересовани страни, особено за клиентите”.

След предишни съобщения той също така потвърди данните в документите, изпратени до инвеститорите на компанията в платформата за групово финансиране Seedrs, че американският финтех гигант е записал размера на сделката.

“През седмицата на 18 юли 2022 г. Robinhood се обърна към компанията и предостави ясно послание на борда, че поради няколко причини, описани по-долу, сега не възнамерява да приключи сделката при условията на предварително договорените [условия] за покупко-продажба”, заяви Хендерсън в писмото до акционерите на Seedrs.

“Robinhood посочи редица причини за тази промяна, включително [крипто зимата], който оказва негативно въздействие върху оценките с 50-90%, въздействието върху оценките на забележителните неуспехи, включително Celsius, BlockFi и Voyager, както и продължаващите макроикономически, и геополитически рискове”, продължи той.

Сделката е широко разглеждана като навлизане на Robinhood на пазара в Обединеното кралство, след като преди това отмени старта през 2020 г.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Chilliz (CHZ) с най-високи седмични печалби сред най-големите криптовалути


“Тъй като се стремим да разширим дейността си в международен план, сме развълнувани да обявим, че сме подписали сделка за придобиване на Ziglu Limited, базирана в Обединеното кралство институция за електронни пари и фирма за крипто активи”, заяви главният изпълнителен директор на Robinhood Влад Тенев, обявявайки сделката в блог публикация през април.

Новината идва на фона на колебанията на пазара на сливания и придобивания в областта на криптовалутите. В понеделник инвестиционната компания Galaxy Digital прекрати придобиването на крипто попечителя BitGo. На следващия ден Prime Blockchain и 10X SPAC отмениха сделката си за сливане на стойност $1.25 милиарда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Проблеми за OpenAI в Европа заради фалшива информация

OpenAI, ръководена от Сам Олтман, е изправена пред правни предизвикателства в Европейския съюз, тъй като Европейският център за дигитални права (NOYB) подава жалба срещу централата за изкуствен интелект.

30.04.2024 14:30 2 мин. четене

Топ 3 дивидентни акции, които биха могли да се повишат с до 75% според Уолстрийт

Инвеститорите от всички сектори постоянно търсят надеждни високодоходни акции, които се отличават с устойчив ръст на дивидентите.

30.04.2024 13:30 3 мин. четене

Прогнози за цената на акциите на Google след блестящото първо тримесечие

Сундар Пичай, главен изпълнителен директор на Alphabet, подчерта дългогодишния ангажимент на компанията към изкуствения интелект (AI) по време на скорошния си разговор за печалбите.

30.04.2024 13:00 2 мин. четене

Мъже “крадат” от жените си в Пакистан – дигиталните валути може да са решението на проблема

По време на специална среща в Рияд министърът на финансите на Пакистан Мухаммад Аурангзеб изрази интереса на правителството да приеме дигитална валута.

30.04.2024 12:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.