Home

Американските регулатори не искат CBDC според доклад на JPMorgan

07.06.2024 12:40 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Американските регулатори не искат CBDC според доклад на JPMorgan

Според JPMorgan крипто регламентите в САЩ се развиват в посока, която се противопоставя на създаването на дигитална валута на централната банка (CBDC), на участието на местните банки в криптовалутите и на несъответстващите на изискванията стабилни монети.

Банката твърди, че регулаторните мерки в САЩ са се засилили, което поражда опасения за бъдещето на регулирането на криптовалутите преди президентските избори.

Анализаторите, ръководени от Николаос Панигирцоглу, съобщиха, че тези мерки изглежда се противопоставят на монетата на Фед, крипто дейностите на банките, несъответстващите стабилни монети като Tether (USDT) и класифицирането на всички токени освен Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) като ценни книжа.

Счита се, че е по-вероятно Законът за яснота за платежните стабилни монети да бъде приет преди изборите в сравнение с три други предложения. Ако бъде приет, той ще подкрепи отговарящите на изискванията на САЩ стабилни монети, но ще оспори неотговарящите на изискванията като Tether.

Законът за финансовите иновации и технологии за 21-ви век (FIT21), приет от Камарата на представителите, все още изисква одобрение от Сената и президента, което е малко вероятно преди изборите.

JPMorgan също така отбеляза, че президентът Байдън е наложил вето на резолюция, отменяща счетоводното правило SAB 121, което усложнява съхранението на криптоактиви за банките.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Coinbase постигна важна частична победа срещу SEC в съда

Coinbase постигна частична победа в правната си битка срещу Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC), като потенциално получи достъп до важни документи, свързани с класифицирането на токените като ценни книжа от страна на агенцията.

07.09.2024 13:00 2мин. четене

Крипто компаниите в Обединеното кралство се сблъскват с проблеми при вземането на лиценз

Органът за финансов надзор на Обединеното кралство (FCA) регистрира само четири от 35-те компании, които кандидатстваха за крипто лицензиране през годината, приключваща на 31 март 2024 г., което означава, че на 87% е било отказано.

06.09.2024 15:30 2мин. четене

Крипто пазарът се готви за засилени регулации през септември

Джейк Червински, главен юрист във VariantFund, предположи, че в края на септември може да станем свидетели на засилени регулаторни действия в сектора на криптовалутите.

05.09.2024 19:00 1мин. четене

Южна Корея ограничава крипто борсите и затяга надзора

Службата за финансов надзор (FSS) на Южна Корея възнамерява да предприеме мерки срещу борсите за дигитални активи, фокусирайки се върху разкриването на незаконни или подозрителни дейности.

05.09.2024 7:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.