Home

Джак Дорси защитава политиките на Block на фона на обвиненията срещу компанията

03.05.2024 22:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Джак Дорси защитава политиките на Block на фона на обвиненията срещу компанията

По време на разговора за приходите на Block Inc. за първото тримесечие главният изпълнителен директор Джак Дорси засегна възможността за разследване от страна на Министерството на правосъдието.

Дорси поясни, че през 2022 г. екипът за управление на инженерните рискове за регулаторното съответствие на компанията проактивно е проучвал потенциалните заплахи, което е довело до задълбочен преглед на транзакциите, потенциално свързани със санкционирани държави.

Тези транзакции са били доброволно докладвани на Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC), а Block Inc. е получила писмо за липса на действие от OFAC, което сочи, че към онзи момент не е било необходимо допълнително разследване.

Дорси изтъкна стабилната контролна среда на Block Inc. Това включва използването на водещи фирми за блокчейн анализи за проверка на транзакциите в реално време и поддържане на строги ограничения за тегленията на Биткойн във веригата, за да се предотвратят незаконни дейности.

Той подчерта ангажимента на компанията към спазването на правилата, заявявайки че е от основно значение за техните операции и те непрекъснато подобряват политиката си на регулаторно съответствие въз основа на различни входящи данни, включително самостоятелно установени проблеми, одити и регулаторни насоки. Освен това Block Inc. поддържа култура на прозрачност, при която служителите се насърчават да повдигат въпроси по различни канали, включително гореща линия за подаване на сигнали за нередности.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Биткойн срещу злато: Питър Шиф и Питър Бранд коментират възможностите

Дългогодишният дебат между Биткойн (BTC) и златото като инвестиционни активи отново предизвика сблъсък между легендарния трейдър Питър Бранд и дългогодишния крипто скептик Питър Шиф.

07.09.2024 21:00 2мин. четене

Мениджър на активи оттегля заявлението си за спот Етериум ETF

Мениджърът на активи WisdomTree поиска да оттегли от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) своето S-1 заявление за спот Етериум борсово търгуван фонд (ETF), повече от три години след първоначалното му подаване.

07.09.2024 17:00 1мин. четене

Компанията зад ChatGPT увеличи платената си потребителска база с над 60%

Бизнес сегментът на OpenAI, включващ продуктите ChatGPT Enterprise, Team и Edu, е увеличил платената си потребителска база с близо 67% от април насам, като към 5 септември е надхвърлил един милион потребители.

07.09.2024 12:30 2мин. четене

Индия ще одобри още две офшорни крипто борси

Индийското звено за финансово разузнаване (FIU) обмисля възобновяването на дейността на още две международни крипто борси.

07.09.2024 11:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.