НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Дойде ли времето за масови разпродажби през май?

03.05.2024 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Дойде ли времето за масови разпродажби през май?

Главният изпълнителен директор на Coin Bureau Ник Пукрин наскоро се задълбочи в добре познатия феномен „разпродажба през май“, разпространен на пазара на криптовалути.

Стратегията, произхождаща от традиционните финанси, предлага продажба на активи през май и повторно навлизане на пазара през ноември. Пукрин подчерта влиянието му, заявявайки, че през последните пет години купуването на Биткойн (BTC) през октомври и продажбата през април е донесло кумулативна възвръщаемост от 1,449%, докато купуването през май и продажбата през септември е довело до възвръщаемост от -29%.

Значението на тази стратегия се простира отвъд традиционните пазари, като различни проучвания потвърждават нейната ефикасност дори в криптосферата, както е отбелязано в доклад на K33 research.

Навлизайки в май пазарните настроения значително се понижиха, като САЩ станаха свидетели на непрекъснати изходящи потоци от ETF на обща стойност стотици милиони през последните пет дни. Потоците към крипто ETF в Хонконг също не отговарят на очакванията.

Ключови показатели като дневен обем на търговия и волатилност достигнаха най-ниските си нива от два месеца, докато фючърсните премии паднаха до най-ниските си нива от три месеца.

Освен това процентите на постоянно финансиране регистрираха значителен спад, като открития интерес към фючърсите на CME сред фондовете, които не са ETF, достигна най-ниското си ниво от октомври 2023 г.

На фона на тези тенденции закриването на общата сметка на Министерството на финансите  на САЩ се очертава като потенциален спасителен пояс, потенциално инжектиращ до $1.4 трилиона в рискови активи. Дали този стимул ще се материализира зависи от няколко фактора, включително условията на пазара на труда, растежа на БВП и политически мотиви.

Пукрин остава оптимист, като предполага, че въпреки разпродажбите през май, инвеститорите може да не останат настрана до ноември, очаквайки потенциално повторно навлизане на пазара на фона на развиващата се икономическа динамика.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да скочи до $1 милион в бъдеще заради този фактор

Въпреки че Биткойн (BTC) започна да консолидира скорошните си печалби, давайки стимул на редица активи на крипто пазара, зашеметяващата цена от $1 милион изглежда почти неизбежна имайки предвид 1 ключов фактор.

30.05.2024 6:30 2 мин. четене

Облигационните фондове на BlackRock инвестират в собствения Биткойн ETF на компанията

BlackRock, един от водещите световни мениджъри на активи, оповести в регулаторни документи, че през първото тримесечие неговите фондове, фокусирани върху доходите и облигациите, са инвестирали в акции на собствения си борсово търгуван фонд (ETF) за Биткойн.

29.05.2024 22:30 1 мин. четене

Слуховете за приемане на Биткойн в Аржентина са преувеличени, казва представител на Ел Салвадор

Неотдавнашните разговори между Аржентина и Ел Салвадор относно Биткойн подхраниха спекулациите за евентуално приемане на дигиталната валута в Аржентина.

29.05.2024 21:30 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя може да е следващата държава, присъединила се към съюза

Още този месец Тайланд ще подаде молба за присъединяване към алианса на БРИКС, съобщи правителството във вторник, като се стреми да се присъедини към други страни от глобалния Юг, за да засили присъствието си на световната сцена.

29.05.2024 19:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.