НАЧАЛО Крипто Крими

САЩ започна федерално разследване срещу Block на Джак Дорси

03.05.2024 2:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
САЩ започна федерално разследване срещу Block на Джак Дорси

Федерални прокурори разследват Block, компанията за финансови технологии, основана от Джак Дорси, на фона на твърдения, че нейните услуги, включително Square и Cash App, са били използвани за улесняване на транзакции за терористични групи.

Това разследване, ръководено от Южния окръг на Ню Йорк, следва твърденията на бивш служител, който е предоставил документи, сочещи съществени пропуски в спазването на законодателството в компанията.

Документите разкриват, че Square и Cash App не са събирали адекватна информация за клиентите си, което е подкопало техните KYC процедури. Съобщава се, че този недостатък е затруднил правилната оценка на рисковете за клиентите от страна на платформите. Освен това се добавя, че Square е обработвал транзакции, включващи държави, подлежащи на санкции, като Куба, Иран, Русия и Венецуела, което би могло да наруши икономическите санкции на САЩ.

Отделно, Block е обвинена, че обработва транзакции с дигитални активи, които са били използвани от терористични групи. Тези обвинения включват различни форми на транзакции, включително плащания с кредитни карти, преводи в долари и BTC транзакции, за много от които се твърди, че не са били докладвани на правителството, както се изисква по закон.

Тези нови обвинения придобиват допълнителна тежест, като се има предвид, че Cash App вече е бил обект на проверка. През 2022 г. Бюрото за финансова защита на потребителите (CFPB) поиска гражданско разследване чрез Окръжния съд на САЩ за Северния окръг на Калифорния.

По-рано тази година на властите бяха съобщени допълнителни доклади за пропуски в спазването на изискванията, свързани с услугите на платформата за търговия с акции и Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Ripple срещу SEC – какво следва в съдебната битка?

Ripple предостави актуална информация за текущото си съдебно дело с Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

19.05.2024 18:00 2 мин. четене

Съдът одобри плана на Genesis за компенсация на стойност $3 милиарда

Съдът разреши на Genesis Global да разпредели приблизително $3 милиарда в брой и крипто на своите кредитори.

19.05.2024 12:00 2 мин. четене

Kрипто инфлуенсър се призна за виновен за участие в измама на стойност над $1 милион

В четвъртък във федералния съд в Бруклин, Томас Джон Сфрага, известен в света на криптовалутите като „TJ Stone“, призна участието си в телеграфна измама. Сфрага е измамил повече от дузина лица, като е натрупал над $1.3 милиона чрез измамни схеми.

19.05.2024 2:00 2 мин. четене

Тайван разкри крипто измама за над $6 милиона с помощта на Binance

Отделът за спазване на правилата за финансови престъпления (FCC) на Binance си партнира с Бюрото за разследване на Министерството на правосъдието на Тайван и Окръжната прокуратура на Тайпе, за да се справи със значителен случай на пране на пари, включващ измама с дигитални активи на стойност 200 милиона нови тайвански долара ($6.2 милиона).

18.05.2024 15:31 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.