НАЧАЛО Други

Застрашени ли са $230-те милиона, инвестирани от BlockFi в Silicon Valley Bank?

март 11, 2023 21:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Застрашени ли са $230-те милиона, инвестирани от BlockFi в Silicon Valley Bank?

В неотдавнашното си заявление за обявяване в несъстоятелност на крипто заемодателя BlockFi разкри, че компанията е инвестирала $227 милиона в незастрахован взаимен фонд на паричния пазар (MMMF), предоставен от Silicon Valley Bank (SVB).

SVB беше затворена от Калифорнийския департамент за финансова защита и иновации (DFPI) на 10 март.

Инвестицията на вече несъществуващия крипто заемодател не е покрита от Федералната корпорация за застраховане на депозитите (FDIC) или друга федерална правителствена агенция и не е гарантирана от банката.

На инвеститорите във взаимни фондове на паричния пазар обаче се издават дялове на фонда в замяна на техния капитал, което означава, че средствата на BlockFi може да не са изложени на риск въпреки финансовите затруднения на SVB.

SVB предлагаше няколко инвестиционни услуги за взаимни фондове, но не управляваше сама нито един от тях, а възлагаше това на големи компании като BlackRock, Morgan Stanley и Western Asset Management.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Не се очаква бичи пазар скоро – Лин Олдън


Circle, емитент на USDC, е една от компаниите, които изглежда са били пряко засегнати от закриването на SVB и фалита на Silvergate, като $8.6 милиарда от резервите ѝ са били държани в няколко американски финансови институции, включително SVB, Silvergate и Bank of New York Mellon.

Стойността на резервите, държани в SVB и Silvergate, не е ясна, а Circle очаква яснота за това как синдикацията на SVB от страна на FDIC ще повлияе на нейните вложители.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Планът на Ч. Палихапития за разобличаване на счупената финансова система на САЩ

Чамат Палихапития, милиардер и рисков капиталист, наскоро сподели мнението си за кризата във финансовата система на САЩ в новия епизод на подкаста “All-In”.

март 27, 2023 7:00 1 мин. четене

Animoca Brands отхвърля твърденията за съкращаване на фонд и спад на оценката

Animoca Brands, компания за рисков капитал и разработчик на Web3 игри, отхвърли твърденията, че е намалила целевата стойност на своя metaverse фонд с $200 милиона или с 20%, до $800 милиона поради нестабилността на крипто пазара и нестабилността в банковия сектор.

март 26, 2023 18:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за премахване на данъците върху технологичните иновации.

март 26, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене