НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Не се очаква бичи пазар скоро – Лин Олдън

март 11, 2023 13:04 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Не се очаква бичи пазар скоро – Лин Олдън

Лин Олдън, уважаван макроексперт, отправи предупреждение към инвеститорите за следващия бичи ръст на Биткойн (BTC), като предположи, че той може да е много далеч.

Олдън посочи повишаването на лихвените проценти от страна на Федералния резерв (Фед) като основна причина за низходящия натиск върху крипто активите.

Тя отбеляза, че сегашният цикъл на повишаване на лихвите от страна на Фед се случва на фона на забавяща се икономика и за да се справят с инфлацията. Тази динамика е подобна на онази в края на 2018 г. и от 2022 г. досега.

Предстои труден период

Според Олдън, докато Фед продължава настоящата си политика, Биткойн и други подобни активи могат да бъдат изправени пред трудности. Тя обаче също така уточни, че това не означава непременно нови дъна за крипто активите. Макар да е възможно дъната вече да са достигнати, Олдън не смята, че е вероятно да има друг пряк бичи пазар, докато не настъпи промяна в политиката или възприятието.

Макроекспертът коментира още как пазарите приемат, че “ястребовите” политики на Фед в крайна сметка ще доведат до намаляване на инфлацията. Тя обаче отбеляза също, че те може и да не проработят, което може да доведе до загуба на вяра в политиките на Фед и обръщане към алтернативни активи.

Олдън смята, че инфлацията до голяма степен се определя от фискалната политика, която до голяма степен е извън контрола на Фед. Според нея повишаването на лихвените проценти от страна на Фед може дори да засили инфлацията в публичния сектор.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: USD Coin (USDC) загуби обвързаността си с долара – каква е причината


В дългосрочен план Олдън смята, че инвеститорите няма да бъдат възнаградени за това, че са приели, че Фед контролира всичко.

Ако инфлацията продължи да избухва, дори по време на рецесия и хората започнат да се съмняват в ефикасността на повишаването на лихвените проценти, тогава оскъдните активи могат да станат по-привлекателни за инвеститорите.

Към момента на писане на статията Биткойн се търгува на цена от около $20,290, което представлява рсъ от приблизително 2.2% през последните 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн скочи над $28,000 – икономическата несигурност се засилва

На 19 март цената на Биткойн отбеляза рязко повишение, надхвърляйки зоната от $28,000, достигайки малко над $28,500, което отбелязва близо 30% ръст на стойността през последните седем дни.

март 20, 2023 13:00 2 мин. четене

Биткойн: Инвеститорите прибират печалби, след като активът се покачи над $27,000

Данните на компанията за блокчейн анализи Santiment разкриват, че обемът на транзакциите за прибиране на печалби от Биткойн се е увеличил значително, след като актива премина границата от $27,000.

март 19, 2023 13:00 2 мин. четене

SAFU фондът на Binance е стабилен и има над 16,000 BTC

Binance предприе проактивен ход за защита на средствата на потребителите, като размени BUSD за USDT и TUSD в своя Фонд за сигурни активи за потребителите (SAFU), тъй като пазарната капитализация на BUSD продължава да намалява.

март 19, 2023 12:05 1 мин. четене

Биткойн ще стигне $1,000,000 сред банковата криза – Б. Сринивасан

Баладжи Сринивасан, бившият главен технически директор на Coinbase, направи смела прогноза за цената на Биткойн (BTC).

март 19, 2023 11:26 2 мин. четене