НАЧАЛО Други

Защо пътят на златото до $2,700 остава непроменен, въпреки скорошния спад

02.05.2024 7:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Защо пътят на златото до $2,700 остава непроменен, въпреки скорошния спад

Златото бележи забележителен възход през цялата 2024 г., като от декември предходната година насам постоянно достига нови исторически върхове.

През последните дни обаче то отбеляза лек спад. Въпреки този временен спад анализаторите остават уверени в неговия потенциал, като поддържат целева цена от $2,700 до края на 2024 г.

По-рано този месец златото претърпя значителен спад в стойността си, като към момента на писане на статията (1 май) се колебае малко под границата от $2,300, която поддържаше в продължение на няколко седмици. Независимо от това основните фактори, обуславящи успеха на златото през тази година, предполагат, че възходът му вероятно ще продължи.

Въпреки че и златото, и Биткойн се очертават като значими активи през 2024 г., причините за тяхната значимост се различават. Макар неотдавнашните корекции, които намалиха част от печалбите им, и двата актива вдъхват оптимизъм за бъдещото си представяне с напредването на годината.

Според някои експерти въпреки неотдавнашните колебания при цената на златото, то остава на път да постигне прогнозираната цел от $2,700 до края на годината. Продължаващото придобиване на злато от централните банки е ключов фактор, който засилва очакванията за представянето му през 2024 г.

Устойчивото търсене на злато от Китай и други източни държави се очаква да продължи да повишава стойността му. Освен това развитието на лихвените проценти, особено потенциалните намаления от страна на Федералния резерв, може да окаже влияние върху цените на благородният метал, като потенциално засили статута му на сигурен актив на фона на опасенията за инфлация.

Старши директорът по бизнес развитие в APMEX Патрик Ип например заяви пред CBS News, че очаква активът да достигне $2,600 до края на годината:

През 2024 г. има различни фактори, които вероятно ще доведат до повишаване на цените на златото.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС прогресивно интегрира свои собствени финансови системи

Иранският посланик в Русия, Казем Джалали, подчерта активното участие на Иран в усилията за сътрудничество с Русия в рамките на БРИКС по време на неотдавнашна пресконференция, проведена на 16 май.

20.05.2024 7:30 2 мин. четене

Ето какво може да привлече милиарди долари към крипто пазарите

В неотдавнашно изявление главният изпълнителен директор на Coin Bureau Ник Пукрин подчерта значителен, но до голяма степен пренебрегван катализатор на крипто пазара.

20.05.2024 7:00 2 мин. четене

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.