НАЧАЛО Други

Топ 3 дивидентни акции, които биха могли да се повишат с до 75% според Уолстрийт

30.04.2024 13:30 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ 3 дивидентни акции, които биха могли да се повишат с до 75% според Уолстрийт

Инвеститорите от всички сектори постоянно търсят надеждни високодоходни акции, които се отличават с устойчив ръст на дивидентите.

Три компании, които отговарят на този критерий, са Federal Realty Investment Trust, Realty Income Corp. и Pfizer Inc. Тези компании не само са увеличавали дивидентите си през годините, но и имат положителни прогнози за цените на акциите си в близко бъдеще.

Federal Realty Investment Trust: Дивидентен крал с 56 години последователен растеж

Federal Realty Investment Trust е видна фигура в притежаването, експлоатацията и обновяването на първокласни имоти за търговия на дребно, предимно в големите крайбрежни пазари в САЩ. С портфолио, включващо 102 имота, около 3,300 наематели и 26 милиона кв. м търговски площи, Federal Realty демонстрира своя опит в създаването на динамична среда, която интегрира търговски, ресторантски, жилищни и търговски елементи.

Това, което отличава компанията, е значимият й опит в увеличаването на дивидентите. Дружеството повишава тримесечните си дивиденти за акционерите в продължение на 56 последователни години, което е най-дългата серия в индустрията на имотните инвестиционни тръстове (REIT). Това постижение осигури на Federal Realty престижната титла “Крал на дивидентите”. Към 28 април акциите предлагат доходност от 4.27% с тримесечен дивидент от $1.09 на акция.

Анализаторите са оптимистично настроени относно бъдещите перспективи на Federal Realty, като консенсусната целева цена е $117.04 въз основа на последните 74 рейтинга. Последните оценки на анализатори от Deutsche Bank, B of A Securities и Truist Securities показват средна целева цена от $117, което предполага потенциален ръст от 13.31%.

Realty Income Corp: Месечният пионер в областта на дивидентите

Realty Income, съставна част на S&P 500, служи като партньор в областта на недвижимите имоти на водещи световни компании. Основана през 1969 г., компанията инвестира в разнообразни търговски недвижими имоти и може да се похвали с портфейл, обхващащ над 15,450 имота във всички 50 американски щата и седем европейски държави. Realty Income се ангажира да предоставя на акционерите си надеждни месечни дивиденти, които се увеличават с течение на времето.

Компанията е декларирала 646 последователни месечни дивидента и е член на индекса S&P 500 Dividend Aristocrats, като е повишавала дивидента си през последните 25 години. Понастоящем акциите предлагат доходност от 5.74%, с месечен дивидент от $0.2570 на акция и 5-годишен темп на нарастване на дивидентите (CAGR) от 3.59%.

Анализаторите са определили консенсусна целева цена от $56.53 за Realty Income въз основа на последните 51 рейтинга. Последните оценки на анализаторите от Mizuho, Stifel и BMO Capital сочат средна целева цена от $59.33, което прогнозира потенциален ръст от 8.97%.

Pfizer Inc: Фармацевтична сила с 13 години непрекъснат ръст на дивидентите

Pfizer е глобална биофармацевтична корпорация, която се занимава с откриването, разработването, производството, маркетинга, дистрибуцията и продажбата на лекарства и ваксини в различни терапевтични области. Продуктовото портфолио на компанията включва известни марки като Eliquis, Prevnar, Comirnaty и Paxlovid.

Pfizer повишава дивидентите си в продължение на 13 последователни години, като 5-годишният процент на нарастване на дивидентите (CAGR) е 4.77%. Понастоящем акциите предлагат доходност от 6.61%, като тримесечният дивидент е $0.42 на акция.

Анализаторите са определили консенсусна целева цена от $40.54 за Pfizer въз основа на последните 100 рейтинга. Последните оценки на анализаторите от Cantor Fitzgerald предполагат средна целева цена от $45, което ще отрази значителен потенциален ръст от 74.89%.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС прогресивно интегрира свои собствени финансови системи

Иранският посланик в Русия, Казем Джалали, подчерта активното участие на Иран в усилията за сътрудничество с Русия в рамките на БРИКС по време на неотдавнашна пресконференция, проведена на 16 май.

20.05.2024 7:30 2 мин. четене

Ето какво може да привлече милиарди долари към крипто пазарите

В неотдавнашно изявление главният изпълнителен директор на Coin Bureau Ник Пукрин подчерта значителен, но до голяма степен пренебрегван катализатор на крипто пазара.

20.05.2024 7:00 2 мин. четене

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.