НАЧАЛО Други

Редица американски щати съдят Nexo за нерегистрирано предлагане на ценни книжа

септември 27, 2022 17:40 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Редица американски щати съдят Nexo за нерегистрирано предлагане на ценни книжа

В понеделник щатските регулатори на ценни книжа в Калифорния и няколко други щата предприеха действия срещу Nexo Group, компанията майка на крипто заемодателя Nexo, като нарекоха продукта на компанията Earn Interest Product нерегистрирана ценна книга.

„Тези сметки за крипто лихви са ценни книжа и подлежат на защита на инвеститорите съгласно закона, включително адекватно оповестяване на свързания с тях риск“, се казва в прессъобщение на Департамента за финансова защита и иновации на Калифорния (DFPI).

В съобщението на DFPI се споменава, че лихвените проценти на Nexo до 36% са „значително по-високи от лихвените проценти по краткосрочни ценни книжа с фиксиран доход с инвестиционен рейтинг или по банкови спестовни сметки“, пишат регулаторите в съобщението.

Главният изпълнителен директор на Nexo Антони Тренчев заяви, че компанията работи с федералните и щатските регулатори на ценни книжа, за да осигури, че продуктите са законосъобразни.

„След като през февруари 2022 г. Комисията по ценни книжа и борси (SEC) издаде насоки за продуктите за доходи, Nexo доброволно прекрати присъединяването на нови американски клиенти за нашия продукт за доходи от лихви, както и спря продукта за нови салда за съществуващи клиенти“, каза Тренчев.

Към калифорнийския регулаторен орган за ценни книжа се присъединиха Върмонт, Оклахома, Южна Каролина, Кентъки и Мериленд, които подадоха заповеди за прекратяване на дейността на компанията. В текст в секция Лицензи и регистрации на Nexo се казва, че компанията е регистрирана да извършва дейност в Калифорния, Оклахома, Южна Каролина и Мериленд.

Щатът Вашингтон, който все още не е подал своя собствена заповед за спиране на дейността на компанията, публикува изложение на обвиненията. В понеделник следобед главният прокурор на щата Ню Йорк Летиша Джеймс обяви, че щатът съди Nexo за „невярно представяне, че спазва приложимите разпоредби и изисквания за лицензиране“.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн го очаква финален спад, твърдят анализатори


През юни секторът на крипто кредитирането пое сериозен удар, което доведе до ефекта на доминото – всеки проект в крипто пространството претърпя значителни спадове, а някои дори стигнаха до фалити.

Celsius беше замразил сметки, Voyager Digital беше подал уведомление за неизпълнение на задълженията на фалиралия хедж фонд Three Arrows Capital, а BlockFi беше осигурил ‘спасителна’ сделка с FTX.

По това време Nexo се бореше със слуховете, че не разполага със средства, за да покрие всички свои задължения към притежателите на сметки. Оттогава Celsius и Voyager Digital подадоха документи за обявяване в несъстоятелност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Колко могат да спаднат приходите на Coinbase през 2023 г.?

Главният изпълнителен директор на Coinbase не беше особено оптимистично настроен за финансовите резултати на криптоборсата за 2022 г.

декември 8, 2022 16:29 1 мин. четене

Кибер Коледа: Направи добро и се включи в благотворителния стрийм

Коледа наближава. Ето, че е време да се съберем със семейството, близките и приятелите ни, за да отпразнуваме празниците с хората, които обичаме.

декември 8, 2022 14:11 1 мин. четене

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене