НАЧАЛО Биткойн

Защо Биткойн може да се срине с над 40% преди халвинга през април

04.03.2024 13:10 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Защо Биткойн може да се срине с над 40% преди халвинга през април

На фона на вълнението около одобрените през януари спот Биткойн борсово търгувани фондове (ETF), ентусиастите на Биткойн с нетърпение очакват следващото халвинг събитие, което традиционно предизвиква значително увеличение на цените.

Халвинг събитията на Биткойн намаляват и дневното емитиране на токени, което води до намаляване на възнагражденията за миньорите като исторически се е отразявало на печалбите им поради увеличените производствени разходи.

От JPMorgan изразиха загриженост относно последиците от това събитие, като предположи потенциални рискове за спад при Биткойн, който наскоро надхвърли $65,000 за първи път от повече от две години. Банковата институция твърди, че макар производствените разходи в миналото да са осигурявали ценовия минимум за Биткойн, този праг може да бъде понижен след халвинга.

Експертите на JPMorgan прогнозират, че след халвинга Биткойн може да поевтинее до $42,000, което представлява спад от над 40% спрямо цената му от $65,100 към момента на писане на статията.

Прогнозата зависи от хеширащата мощност на мрежата на Биткойн, който според JPMorgan може да спадне с 20% непосредствено след халвинга, главно поради факта, че по-малко ефективните платформи за добив стават нерентабилни и напускат пазара.

Според анализаторите на JPMorgan това 20% намаление на хаш рейта ще го приведе в по-близко съответствие с историческите тенденции, което на практика ще намали прогнозния диапазон на производствените разходи до $42,000.

Те очакват цените на Биткойн постепенно да се доближат до това ниво, след като първоначалният ентусиазъм от халвинг събитието отшуми.

Въпреки тези опасения има признаци, че търсенето на Биткойн остава стабилно, особено с неотдавнашното одобрение на различни ETF-и, които направиха криптовалутата по-достъпна.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн скоро ще ликвидира мечките според крипто анализатор

Известен блокчейн анализатор предполага, че Биткойн (BTC) мечките ги очакват трудни времена след неотдавнашната корекция на криптовалутата.

17.04.2024 13:00 1 мин. четене

Шокираща прогноза за хонконгските Биткойн ETF

Комисията по ценни книжа и фючърси (SFC) на Хонконг даде условни разрешения на трима мениджъри на активи да започнат емитирането на спот фондове, за Биткойн и Етериум (ETF).

17.04.2024 11:00 2 мин. четене

Ето колко Биткойн ви трябва, за да станете милионери според Майкъл Сейлър

Председателят на MicroStrategy, Майкъл Сейлър, потвърди твърдата си вяра в безграничния потенциал на Биткойн, като подчерта значението му като инвестиция.

17.04.2024 10:00 2 мин. четене

Прогноза: Цената на Етериум може да се срине с 60%

Известният крипто аналитик и трейдър Бенджамин Коуен наскоро изрази опасения относно потенциала за значителен спад на цената на Етериум (ETH).

17.04.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.