НАЧАЛО Биткойн

Биткойн проби $65,000 – всички инвеститори са на печалба

04.03.2024 10:43 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн проби $65,000 – всички инвеститори са на печалба

След като крипто пазарът достигна оценка от $2.5 трилиона, а Биткойн (BTC) отново премина $64,000 в ранните часове на понеделник, преобладават бичите настроения.

Този подем се подхранва главно от увеличените инвестиции в регистрираните в САЩ спот Биткойн ETF, въпреки отлива от GBTC. Участието на институционални инвеститори и очакването за предстоящ алткойн сезон, на фона на наближаващият халвинг предполагат, че тази бича тенденция едва започва.

Биткойн (BTC) осъществи впечатляващо възстановяване, достигайки $64,000, което е само на 8% разлика от историческия му връх. След кратък спад до малко под $59,000 в края на февруари, който се дължи на разпродажба, Биткойн бързо се възстанови, възвръщайки близо 5% от загубите си. Тази устойчивост подчертава способността на Биткойн да устоява на пазарната волатилност.

Сега обаче Биткойн постави нов двугодишен рекорд като проби и нивото при $65,000, доближавайки се още повече към своя исторически връх, като към момента на писане на статията цената се колебае около тази граница.

Положително е, че неотдавнашният подем на Биткойн показва повишен интерес сред инвеститорите и анализаторите, което подтиква пазара да търси обяснения за този скок. Основен фактор, допринасящ за този скок, е нарастващият интерес към борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн, начело на които стои iShares Bitcoin Trust (IBIT) на BlackRock.

Важно е да се отбележи, че IBIT достигна забележителен етап, надхвърляйки $10 милиарда в управлявани активи (AUM) само за седем седмици – безпрецедентен сигнал за значителен институционален интерес към крипто пространството.

От друга страна, независимо от еуфорията, свързана с покачването на цената на Биткойн, има признаци, че пазарът е близо до състояние на прегряване.

Един такъв признак е почти хоризонталната съпротива, която понастоящем възпрепятства възходящата траектория на Биткойн. Освен това рекордно високият открит интерес към фючърсите върху Биткойн на Чикагската стокова борса (CME) предполага засилени спекулации и участие на инвеститорите, което поражда опасения относно стабилността на пазара.

Тъй като Биткойн продължава възхода си, повечето търговци може би вече са натрупали достатъчно авоари и очакват възможности да се възползват от тях. Освен това около 100% от предлагането вече е на печалба към момента на писане на статията, което предполага значителна потенциална “разпродажба” за Биткойн (BTC). Тъй като водещата криптовалута се доближава до историческите ценови равнища, търговците трябва да проявяват по-голяма предпазливост.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Прогноза за цената на Биткойн от крипто милиардер

Брок Пиърс, ранен Биткойн ентусиаст, споделя своята гледна точка за това каква според него е „разумната“ ценова цел за BTC, тъй като водещата криптовалута навлиза в нова фаза.

24.04.2024 10:00 1 мин. четене

Tesla разкриха дали са продавали Биткойн през последното тримесечие

Вчера Tesla, известна корпорация в областта на автомобилостроенето и чистата енергия, ръководена от Илон Мъск, разкри, че е задържала всичките си $711 милиона в Биткойн (BTC) през първото тримесечие на 2024 г., без да ги продава.

24.04.2024 6:00 2 мин. четене

Нова прогноза за ценaта на Биткойн от исторически точен анализатор

Трейдър известен с точните си прогнози на крипто пазара, споделя прозренията си за траекторията на Биткойн след неотдавнашното халвинг събитие на BTC.

23.04.2024 20:16 1 мин. четене

Mt.Gox започва да разпределя $9 милиарда в Биткойн на кредиторите

Mt. Gox, една от първите борси за Биткойн (BTC), започна процес на изплащане на задълженията си към кредиторите от своя значителен резерв от $9 милиарда под формата на BTC.

23.04.2024 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.