НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Започва масово наблюдение за борба с данъчни измами свързани с Биткойн

ЮЛИ. 10, 2019 21:00 5 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Започва масово наблюдение за борба с данъчни измами свързани с Биткойн

IRS планира да интервюира семейства и приятели, да търси в публикациите в социалните медии и да издава призовки, за да гарантира, че хората плащат данъци върху своя Биткойн, според презентация, предадена на отдела за криминални разследвания на IRS.

Най-големите компании, включително Apple, Google и Microsoft, също са в обсега на тези разследвания.

 

IRS ще положи големи усилия, за да идентифицира и преследва данъчни престъпления, които са обвързани с криптовалути. В презентация от 181 слайда, Джеймс Даниелс, програмен мениджър на отдела за разследвания към IRS, описа използването, екосистемата и технологията зад топ криптовалутите (включително Биткойн, Етериум, XRP, Биткойн Кеш, Лайткойн, Stellar и Monero).

 Тревожните са препоръките, предоставени на агентите на IRS за получаване на информация от данъкоплатците.

 

Търсене и наблюдение

 

Специалните агенти на IRS се съветват да провеждат интервюта, да извършват търсене с отворен код и да използват електронно наблюдение, за да определят дали данъкоплатецът прави транзакции или поддържа Биткойн баланс.Търсенето не спира дотук, обаче. IRS ще изтегли лична информация и публични адреси, публикувани във Facebook, Twitter и други социални медии.

 

 

За по-труднa за получаване информация, презентацията предлага получаване на призовки за явяване пред жури за банкови, кредитни и PayPal записи. Документът дори препоръчва интервюиране на приятелите и семейството на данъкоплатците, често посещаваните фирми и дори банковия им касиер.

 

Някои от най-големите компании могат да бъдат обект на тези търсения, включително одити на приложения, които имат потенциала да извършват транзакции в криптовалути.

 

„Въпреки методът, който трябва да се разглежда, е даване на призовки на различни компании за явяване пред жури. Тази призовка ще включва и достъп до пълната история на тегления на приложенията от Apple, Google и Microsoft. Функцията на всяко приложение трябва да бъде проучена, за да се определи дали приложението позволява Биткойн транзакции.

 

След като се идентифицира Биткойн адрес, той може да се погледне в блокчейн Explorer-а на Биткойн, за да се намери информация като стойност, времетраене на транзакциите, местоположения, които могат да помогнат за потвърждаване на информация, идентифициране на допълнителни адреси или помощ при намирането на субекта.

 

Хората не плащат данъци за крипто?

 

Продажба на криптовалути за пари, плащане на стоки и услуги, търговия на едно крипто за друго, копаене, плащане или получаване на airdrop са всички събития, които се облагат. Данните обаче подсказват, че хората не плащат данъци върху криптовалутата си.

 

Част от причината за тези по-екстремни методи за получаване на доказателства може да е свързана с ниската ставка на данъчни декларации, подавани за печалбите и загубите, свързани с биткойн и по същество по-анонимния характер на криптовалутите.