НАЧАЛО Биткойн Алткойни

PayPal, Mastercard, Visa, Uber и Stripe инвестират в новата криптовалута на Facebook

ЮНИ. 15, 2019 14:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 PayPal, Mastercard, Visa, Uber и Stripe инвестират в новата криптовалута на Facebook


PayPal, Mastercard, Visa, Stripe и Uber ще бъдат сред  десетте компании, инвестиращи приблизително по 10 милиона долара, за да подкрепят новата криптовалута на Facebook.


Както бе обявено в WallStreet Journal, компаниите ще се присъединят към консорциум, който ще управлява марката. 

Facebook Global Holdings регистрира “Libra Networks” в Швейцария като финансова технологична компания, фокусирана върху блокчейн и плащания, както и анализ на данни и инвестиране. Наскоро Лаура Маккракен, ръководителя на финансовите служби и партньорствата за плащания за Северна Европа във Facebook, потвърди, че на 18-ти юни ще бъде публикувана бяла книга. 


Криптовалутата ще може да се прехвърля с нулеви такси сред продуктите на Facebook, а компанията работи с търговци за приемане на монетата, съобщава TechCrunch. Няма много подробности за механиката на цифровия актив.


Не е ясно как Facebook ще се справи с международните регулации, но проект от такъв мащаб може да принуди правителствата да обръщат по-сериозно внимание на сферата. Изграждането на мрежа от потребители може да бъде голяма трудност за компаниите в сектора на плащанията.


С една от най-големите мрежи в света, Facebook има значително предимство пред конкурентите.

Партньорите, участващи в стартирането на криптовалутата, ще имат възможността да следят отблизо нещо, което би могло да се превърне в изключително силен конкурент на пазара.


 Създаването на асоциацията Libre ще позволина Facebook да поддържа известна степен на разделение между тяхната платформа за социални медии и криптовалутата. Дали това ще помогне да бъдат избегнати регулаторни проблеми може да бъде разглеждано като показател за успеха на проекта.


 Успехът на Facebook в изграждането на международна аудитория може да се превърне в победа за целия крипто пазар.


Домакинът на CNBC CryptoTrader Ран Нойнер говори за монетата на социалната мрежа, като каза следното:

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: G20 поставя основни правила за стейбълкойна на Facebook

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Ето какво може да следва за Биткойн, Етериум и Solana

Псевдонимният крипто анализатор Pentoshi пише на своите 475,500 последователи в Twitter, че макар да е с мечи възгледи за BTC, той очаква активът да отскочи, преди да продължи своята корекция.“BTC. [П...
ЯНУ. 19, 2022 17:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Кои криптовалути отбелязаха най-големи печалби през 2021 г.?

2022 година започна с обща пазарна капитализация от $2.2 трилиона. И все пак разговорите за инфлационен натиск и покачване на лихвите удариха силно, което предизвика разпродажба, която избута капитали...
ЯНУ. 19, 2022 12:29 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance унищожи над 1.68 милиона BNB при последното си изгаряне

Изгорените токени струват близо $800 милиона по текущи цени, но действителната сума в долари на изгарянето не е известна, тъй като Binance наскоро внедри нова система за изгарянето на BNB.До миналия м...
ЯНУ. 19, 2022 11:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Cardano достигна 3-седмичен максимум

Цената на ADA, родната криптовалута на блокчейна Cardano, се покачи до дневен връх от $1.63 в понеделник, най-високата си стойност от 27-ми декември, според данни от CoinMarketCap.Оттогава токенът лек...
ЯНУ. 19, 2022 10:06 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света