НАЧАЛО Крипто Крими

Започна изслушване срещу 6 крипто борси за $9 милиарда

06.06.2024 10:40 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Започна изслушване срещу 6 крипто борси за $9 милиарда

След пет години съдебна сага, властите в Обединеното кралство започват производство срещу шест компании, участвали в делистването на Bitcoin SV (BSV) от множество борси през 2019 г.

Апелативният трибунал по конкуренцията на Обединеното кралство започна изслушвания на 5 юни, насочени срещу шест борси, които са премахнали BSV от своите платформи.

Сред ответниците са големи Binance Europe Services, ShapeShift, Kraken (представена като Payward), Bittylicious и свързани с тях лица. Всеки ответник е събрал своя правен екип, което показва значителна правна разправа с обширна документация.

Съдът очаква заповедта за колективно производство да продължи три дни. В центъра на спора остава Bitcoin SV, спорен форк от Bitcoin Cash през 2018 г., ръководен от Крейг Райт, който невярно твърди, че е анонимният създател на Биткойн (BTC), Сатоши Накамото.

Изключването на BSV от списъка през 2019 г. предизвика доста полемика, а борси като Binance и Kraken предложиха неясни обяснения или посочиха поведение, противоречащо на техните стандарти. Тези действия доведоха до колективен иск за $12 милиарда във Великобритания през 2022 г., в който се искаше компенсация за засегнатите притежатели на BSV, пропуснали потенциални възможности за растеж.

Съдебният иск повдига отново въпросите, свързани с мотивите зад делистванията и последвалите финансови загуби, понесени от инвеститорите. То подчертава сложния и спорен характер на управлението на криптовалутите и правните последици, които съпътстват решенията в индустрията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Близо $20 милиарда изгубени в крипто хакове през последните 13 години

Crystal Intelligence сподели, че през последните 13 години в сектора на криптовалутите е имало 785 случая на кражби, които са довели до обща загуба от около $19 милиарда.

13.06.2024 13:00 2 мин. четене

Terraform Labs се съгласиха да платят близо $4.5 милиарда на SEC

Terraform Labs, подкрепяна от Ledger и обвинявана за увреждането на крипто пазара през 2022 г., се съгласи колективно да плати глоба в размер на $4.47 милиарда.

13.06.2024 9:00 2 мин. четене

Хакери източиха $22 милиона от британска крипто борса

След това, което изглеждаше като хакерска атака, довела до кражба на $22 милиона, обменът на криптовалута Lykke, разположен в Обединеното кралство, спря търговските си операции. След това събитие мерките за безопасност, прилагани от борсите за дигитални валути, вече са обект на сериозно безпокойство.

12.06.2024 8:30 2 мин. четене

Хакери започнаха да местят откраднати през декември над $100 милиона от крипто протокол

Прехвърлянето на неактивни средства, откраднати от Orbit Chain през декември миналата година привлече вниманието на общността.

10.06.2024 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.