НАЧАЛО Биткойн

Южна Австралия започва да копае Биткойн със слънчева енергия

септември 17, 2022 15:31 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Южна Австралия започва да копае Биткойн със слънчева енергия

В Южна Австралия започна да функционира захранвана със слънчева енергия ферма за добив на Биткойн (BTC), която се превръща в първия по рода си център в региона.

Заводът, управляван от Lumos Digital Mining, осигурява около пет мегавата електроенергия за дейността в опит да се ограничи въглеродният отпечатък на Биткойн (BTC), съобщи ABC News Australia на 16 септември.

Анджело Кондилас, служител на Lumos Digital Mining, заяви, че центърът има потенциал да добива поне 100 BTC за една година, но количеството зависи от наличието на електроенергия.

Той отбеляза, че в даден момент компанията може да черпи енергия от основната мрежа, ако има нужда от увеличаване на производството. Компанията, разположена в индустриалния град Уайала, планира да насочва и други субекти, които се интересуват от използването на слънчева енергия, за да се включат в добива на Биткойн.

„[…] Ние по принцип сме като гъба – попиваме излишъка, който не се използва“, казва Кондилас.

Декарбонизиране на блокчейн

Ник Шампион, държавният министър на търговията и инвестициите, отбеляза, че използването на слънчевата енергия ще допринесе за декарбонизирането на блокчейн на фона на повишеното търсене.

Забележително е, че добивът на Биткойн е подложен на критики заради потреблението на енергия от актива в период, в който различни юрисдикции работят за борба с изменението на климата.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Celsius дължат $2 милиарда на заинтересовани страни


В отговор на реакциите все повече предприятия за добив на криптовалути използват възобновяеми енергийни източници. Например Aspen Creek Digital също стартира операции за добив на BTC със слънчева енергия в западната част на Колорадо.

Борба с изменението на климата

В тази насока Белият дом наскоро предупреди, че производството на криптовалути може да провали усилията за борба с изменението на климата. В доклад на Белия дом се посочва, че трябва да се предприемат стъпки за справяне с този проблем, въпреки че не бяха споделени никакви предложени правила.

„В зависимост от енергийната интензивност на използваната технология, крипто активите могат да попречат на по-широките усилия за постигане на нетно нулево въглеродно замърсяване в съответствие с ангажиментите и целите на САЩ в областта на климата“, заяви служител на Белия дом.

Последните опасения относно потреблението на енергия от Биткойн са част от изпълнителната заповед на президента Джо Байдън, която нарежда на федералните агенции да проучат развитието на криптовалутите.

Вследствие на това на 16 септември Белият дом публикува първата по рода си крипто рамка, лобираща за повече контрол и други закони за криптовалутите.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: 60% от финансовите съветници са с бичи настроения

Петото годишно проучване Bitwise/VettaFi 2023 Benchmark Survey, проведено сред над 400 финансови консултанти, установи, че тези институции остават силно ангажирани с криптовалутите въпреки спада в цените на Биткойн (BTC) и други криптовалути.

януари 27, 2023 8:06 2 мин. четене

Биткойн: „Сега е времето за натрупване“, твърди стратег на Bloomberg

Старши макростратегът на Bloomberg Intelligence Майк МакГлоун каза, че Биткойн (BTC) вероятно ще достигне шестцифрена стойност, но кога?

януари 27, 2023 7:05 2 мин. четене

Биткойн: Трейдър предвижда скок до $30,000 – ето кога

Широко следен крипто стратег е оптимист, че Биткойн (BTC) може да нарасне с двуцифрен процент от текущата цена.

януари 26, 2023 20:00 1 мин. четене

Tesla продължавa да държи 9,720 BTC въпреки трудната 2022 г.

Производителят на електромобили Tesla продължава да държи приблизително 9,720 Биткойна (BTC), губейки $34 милиона от инвестицията си поради спада на цените към края на 2022 г.

януари 26, 2023 17:00 2 мин. четене