НАЧАЛО Биткойн

Южна Австралия започва да копае Биткойн със слънчева енергия

септември 17, 2022 15:31 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Южна Австралия започва да копае Биткойн със слънчева енергия

В Южна Австралия започна да функционира захранвана със слънчева енергия ферма за добив на Биткойн (BTC), която се превръща в първия по рода си център в региона.

Заводът, управляван от Lumos Digital Mining, осигурява около пет мегавата електроенергия за дейността в опит да се ограничи въглеродният отпечатък на Биткойн (BTC), съобщи ABC News Australia на 16 септември.

Анджело Кондилас, служител на Lumos Digital Mining, заяви, че центърът има потенциал да добива поне 100 BTC за една година, но количеството зависи от наличието на електроенергия.

Той отбеляза, че в даден момент компанията може да черпи енергия от основната мрежа, ако има нужда от увеличаване на производството. Компанията, разположена в индустриалния град Уайала, планира да насочва и други субекти, които се интересуват от използването на слънчева енергия, за да се включат в добива на Биткойн.

“[…] Ние по принцип сме като гъба – попиваме излишъка, който не се използва”, казва Кондилас.

Декарбонизиране на блокчейн

Ник Шампион, държавният министър на търговията и инвестициите, отбеляза, че използването на слънчевата енергия ще допринесе за декарбонизирането на блокчейн на фона на повишеното търсене.

Забележително е, че добивът на Биткойн е подложен на критики заради потреблението на енергия от актива в период, в който различни юрисдикции работят за борба с изменението на климата.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Celsius дължат $2 милиарда на заинтересовани страни


В отговор на реакциите все повече предприятия за добив на криптовалути използват възобновяеми енергийни източници. Например Aspen Creek Digital също стартира операции за добив на BTC със слънчева енергия в западната част на Колорадо.

Борба с изменението на климата

В тази насока Белият дом наскоро предупреди, че производството на криптовалути може да провали усилията за борба с изменението на климата. В доклад на Белия дом се посочва, че трябва да се предприемат стъпки за справяне с този проблем, въпреки че не бяха споделени никакви предложени правила.

“В зависимост от енергийната интензивност на използваната технология, крипто активите могат да попречат на по-широките усилия за постигане на нетно нулево въглеродно замърсяване в съответствие с ангажиментите и целите на САЩ в областта на климата”, заяви служител на Белия дом.

Последните опасения относно потреблението на енергия от Биткойн са част от изпълнителната заповед на президента Джо Байдън, която нарежда на федералните агенции да проучат развитието на криптовалутите.

Вследствие на това на 16 септември Белият дом публикува първата по рода си крипто рамка, лобираща за повече контрол и други закони за криптовалутите.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Над 90% от всичките Биткойн токени вече са добити – колко остават?

Цялото предлагане на Биткойн, ограничено до 21 милиона токена, се добива постоянно от създаването му през 2009 г. насам, като след 14 години приблизително 93% от това общо предлагане, е добито.

декември 9, 2023 14:00 2 мин. четене

Крипто китовете местят стотици милиони – накъде отиват активите?

Напоследък вниманието привличат движения на големи суми под формата на криптовалути като Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и различни алткойни.

декември 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Мнението на директора на JPMorgan за Биткойн е лицемерно според Майк Новограц

Основателят и главен изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц участва в предаването Squawk Box по-рано в четвъртък и отговори на неотдавнашните клевети на Джейми Даймън по адрес на Биткойн, наричайки ги “олицетворение на лицемерието”.

декември 8, 2023 18:00 2 мин. четене

Топ крипто акциите, които предложиха повече печалби от Биткойн през 2023 година

Биткойн отбеляза значителен ръст през тази година, като от началото на годината досега е нараснал с над 150%. Въпреки това той остава с около 36% под пиковата си стойност, достигната през ноември 2021 г.

декември 8, 2023 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.