НАЧАЛО Регулации

Криптовалутите пречат на климатичните цели на САЩ – Джо Байдън

09.09.2022 10:57 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Криптовалутите пречат на климатичните цели на САЩ – Джо Байдън

Белият дом изрази загриженост, че производството на криптовалути като Биткойн може да има отрицателно въздействие върху околната среда.

Това може да осуети усилията на САЩ за справяне с изменението на климата. 

Това поставя администрацията на Байдън като значителна страна в дебата за въглеродния отпечатък на цифровите активи. В продължение на месеци критиците изразяват загриженост относно количеството енергия, използвано при операциите за добив на криптовалути, както и за пропорцията от възобновяема енергия, която индустрията използва.

Интересно е, че макар Службата за научна и технологична политика на Белия дом да не предложи конкретни правила, в доклада, публикуван в четвъртък, 8 септември, се каза, че САЩ трябва да предприемат мерки за намаляване на емисиите, свързани с производството на криптовалути.

Според агенцията федералното правителство трябва да събере повече данни за използването на електроенергия и да си сътрудничи с държавите и криптосектора, за да установи насоки.

От Белият дом заявиха:

В зависимост от енергийната интензивност на използваната технология, крипто активите могат да попречат на по-широките усилия за постигане на нетно нулево въглеродно замърсяване в съответствие с ангажиментите и целите на САЩ в областта на климата.

Според проучването крипто операциите в САЩ понастоящем консумират почти същото количество енергия като домашните персонални компютри.

Застрашен ли е добива?

В проучването се посочва, че замърсяването на въздуха, шума и водата от дейностите по добив на крипто може да навреди на околната среда и да “изостри проблемите на екологичната справедливост за общностите с недостатъчно обслужване”

В същото време нарастващото потребление на електроенергия от такива процеси може да окаже допълнителен натиск върху вече натоварените енергийни системи. 

От друга страна, както отразихме, неотдавнашно проучване разкри, че според прогнозите Биткойн ще стане първата парична система, която ще достигне нетни нулеви емисии до 2024 г., въпреки че получава критики относно въглеродния си отпечатък. 

Въпреки това, както е посочено от Белият дом, новите насоки, изготвени от федералните агенции в сътрудничество с държавите и крипто сектора, могат да смекчат предполагаемите щети. Те могат да включват инициативи за ограничаване на шумовото замърсяване и насърчаване на използването на устойчива енергия.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Предстои още една разпродажба за Биткойн – Н. Мертен


Изпълнителната заповед от март

През март президентът Джо Байдън издаде цялостна изпълнителна заповед относно криптовалутите, която включваше и възлагането на разследване. В рамките на следващите седмици федерални отдели и служби ще направят препоръки, базирани на проучвания за това как правителството трябва да подходи към класа активи.

Представените на 8 септември констатации са в съответствие с акцента на администрацията на Байдън върху смекчаването на последиците от изменението на климата. От началото на 2021 г. американските правителствени агенции започнаха различни инициативи, свързани с глобалното затопляне. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Турция въвежда нова данъчна политика, за да събере $7 милиарда

Турция се стреми да повиши данъците като част от усилията си да се възстанови от бюджетните ограничения, произтичащи от земетресенията, които засегнаха страната през 2023 г., посочва Bloomberg.

15.06.2024 16:00 1 мин. четене

Какво представлява закона FIT21 и какво влияние има?

През май Камарата на представителите на САЩ прие законопроекти за регулиране на криптовалутите, като по този начин направи значителна крачка към приемането на Държавния закон за анти-мониторинг чрез CBDC и Закона за финансовите иновации и технологии за 21-ви век (FIT21 Act).

15.06.2024 8:00 2 мин. четене

Европа вече е готова да въведе регулации за крипто пазарите

Европейският банков орган (EBA) завърши проекта на техническите стандарти съгласно регламента за пазарите на крипто активи (MiCA).

14.06.2024 15:30 1 мин. четене

Несигурност на крипто пазарите след изборите за Европейския парламент

В резултат на някои политически и макроикономически промени нивото на непредсказуемост на крипто пазара се повишава. По-специално, нагласите на инвеститорите бяха повлияни от резултатите от европейските парламентарни избори, като по този начин се усложни пазарният ред.

11.06.2024 10:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.