НАЧАЛО Крипто Крими

Южна Корея прави първи арести в крипто схема за милиарди

август 13, 2022 9:55 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Южна Корея прави първи арести в крипто схема за милиарди

Седмици след като южнокорейските власти направиха акции на няколко местни борси за криптовалути във връзка с разследването на срива на екосистемата Terra (LUNA), прокуратурата в страната извърши първите си арести в рамките на друго разследване, свързано с криптовалути.

Както стана ясно, три лица са задържани във връзка с опасения, които включват създаване на операция за търговия с криптовалути без необходимото одобрение, фалшифициране на финансови данни и представянето им на банките, както и извършване на подозрителни валутни транзакции на стойност $3.4 милиарда, съобщи Bloomberg на 11 август.

Мащаб на престъплението

Според доклад на местния вестник Chosun Ilbo обвиненията свързват тримата арестувани с платформа за парични преводи, която е насочила 400 милиарда вона (близо $307 милиона) в чужбина чрез мултинационалната сеулска банка Woori Bank, печелейки пари от арбитраж.

Освен това в доклада се посочва, че арестуваните лица може да са се опитали да злоупотребят с „премията кимчи“ или разликата в цените на криптовалутите на южнокорейските борси в сравнение с борсите извън страната.

Според информацията от Службата за финансов надзор на страната, необичайните транзакции, които възлизат на 1.6 трилиона вона (около $1.2 милиарда), са извършени чрез пет клона на Woori Bank от май 2021 г. до юни 2022 г.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: „Играта е нагласена“, твърди Джералд Селенте


Освен това агенцията съобщи, че е открила и други 2.5 трилиона вона (около $1.9 милиарда), за които се твърди, че са били прехвърлени чрез 11 клона на Shingan Bank от февруари 2021 г. до юли 2022 г.

Проблемите на Южна Корея с криптовалутите

Сривът на Terraform Labs принуди Южна Корея да създаде Комитет за дигитални активи, чиито задачи включват създаването на регулации и надзор за крипто сектора до създаването на правителствена агенция съгласно обявения Рамков закон за дигиталните активи.

Междувременно в края на юли екип от следователи от Южната окръжна прокуратура на Сеул нахлу в няколко местни крипто борси, включително Upbit, като иззе записи на трансакции и други материали като част от разследването на обстоятелствата, довели до гибелта на платформата Terra.

По същото време южнокорейският министър на правосъдието Хан Донг-хун пътува до Ню Йорк, където заедно с американски служители обсъди възможните методи за сътрудничество между двете държави при разследването на престъпления, свързани с дигитални активи.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакер е намерил уязвимост в моста между Етериум и Arbitrum

Самоопределящ се като етичен хакер е открил „уязвимост за няколко милиона долара“ в моста, свързващ Етериум (ETH) и Arbitrum Nitro.

септември 21, 2022 13:49 1 мин. четене

До Куон от Terra твърди, че си сътрудничи с властите

Основателят на Terra До Куон заяви в събота, че не се опитва да избегне правоприлагащите органи, уверявайки, че си съдейства с тях. 

септември 18, 2022 16:34 1 мин. четене

Южна Корея ще инвалидира паспорта на CEO-то на Terra

Според доклад на местна медия от четвъртък Министерството на външните работи на Южна Корея се опитва да накара съоснователя на вече несъществуващия доставчик на стабилни монети Terraform Labs До Куон да върне паспорта си.

септември 16, 2022 12:14 1 мин. четене

SEC съди крипто брокер за продажба на нерегистрирани ценни книжа

Комисията по ценни книжа и борси (SEC) продължава да предприема правни действия срещу злонамерените участници в крипто индустрията, тъй като регулаторите предприемат стъпки за укрепване на законите за защита на инвеститорите.

септември 15, 2022 17:35 1 мин. четене