НАЧАЛО Други

„Играта е нагласена“, твърди Джералд Селенте

август 12, 2022 20:24 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
„Играта е нагласена“, твърди Джералд Селенте

Рисковите активи реагираха положително на новините, че индексът на потребителските цени (CPI) за юли излезе по-благоприятен от очакваното.

Пазарите на акции и криптовалути тръгнаха нагоре малко след обявлението. Основателят и директор на Института за изследване на тенденциите Джералд Селенте смята, че зад кулисите се крие нещо повече.

Селенте критикува последните данни, като сподели, че според него „играта е нагласена„, в свое видео в YouTube, което излезе на 12 август.

Анализаторът разкри, че истинският процент на инфлация би бил около 17% инфлация, като цитира уебсайта Shadow Stats на Джон Уилямс, който предлага алтернативи на официалните икономически данни.

Цитирайки медийните заглавия, които отчасти обясняват повишената инфлация с по-ниските лихвени проценти и правителствените стимули, Селенте отбеляза, че цифрите са завишени изкуствено. 

Според него инфлацията се дължи изцяло на правителството, като добави, че „политиката на нулеви лихвени проценти и над $6 трилиона, хвърлени в нея, за да я напомпат изкуствено… и Фед говорят глупости, че ще повишат лихвените проценти, когато процентът достигне 2%”.

Коментирайки данните, според които цените на бензина са се понижили, Селенте ги сравни с цените на хранителните стоки, които са се повишили с 13.1% през юли спрямо година по-рано, като заяви, че „заплатите не са се повишили с 13% (…), така че яжте бензин и си го духайте през г***„. 

Освен това Селенте сравнява данните за САЩ с тези на други държави, като Мексико, което е регистрирало увеличение на потребителските цени от 8.15 %.

Ей, почакайте малко, 8.15%, а вие повишихте лихвените проценти и те са 8.5%, а средната инфлация в Америка вероятно е около 8.8%, а вие имате 2.25% [лихвен процент]?

Играта е нагласена. Те правят всичко възможно, за да продължат изкуствено да я поддържат.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн изглежда е достигнал дъно, твърди Уил Клементе


Сравнявайки данните от САЩ с тези от Аржентина, която отчита 71% увеличение, и с Обединеното кралство, Селенте стига и до заключението, че:

И така, те [Арежентина] имат 71% лихвен процент през юли като цяло, тя е около 70%, 69%, когато се осредни за цялата година и те са с около 1% над нея. 

Ние имаме около 8.8 % годишна инфлация, а ще имаме 2.25 % лихвен процент, а там, във Великобритания, търсят 13% инфлация тази година и имат под 2% лихвен процент, а ние имаме 2.25 % лихвен процент – разбрахте, играта е нагласена.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Очаква ни най-големия срив от десетилетия – Р. Кийосаки

Робърт Кийосаки, автор на книгата „Богат татко, беден татко“ предупреждава за голям финансов срив, който според него ще се отрази на Биткойн (BTC) и благородните метали.

септември 27, 2022 20:07 1 мин. четене

Редица американски щати съдят Nexo за нерегистрирано предлагане на ценни книжа

В понеделник щатските регулатори на ценни книжа в Калифорния и няколко други щата предприеха действия срещу Nexo Group, компанията майка на крипто заемодателя Nexo, като нарекоха продукта на компанията Earn Interest Product нерегистрирана ценна книга.

септември 27, 2022 17:40 1 мин. четене

Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

Voyager Digital съобщи, че с оферта от около $1.4 милиарда на FTX спечели търга за активите на фалиралата компания.

септември 27, 2022 15:33 1 мин. четене

Путин връчи руско гражданство на Едуард Сноудън

Прословутият разобличител и бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън получи руско гражданство.

септември 27, 2022 9:00 0 мин. четене