НАЧАЛО Крипто Крими

САЩ и Южна Корея си сътрудничат в разследването на сриналата се Terra (LUNA)

юли 7, 2022 22:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
САЩ и Южна Корея си сътрудничат в разследването на сриналата се Terra (LUNA)

След срива на екосистемата Terra през май срещу Terraform Labs и нейния съосновател До Куон бяха повдигнати няколко обвинения. В резултат на скандала няколко регулаторни органа от цял свят започнаха официални разследвания.

Корейският министър на правосъдието Хан Донг-хун се срещна с американски прокурори в Ню Йорк, за да проучи мерки за засилване на сътрудничеството при разследването на финансови престъпления, в които са замесени криптовалути.

Засилен обмен на информация и сътрудничество

В прокуратурата на Южния окръг на Ню Йорк Хан и Андреа М. Грисуолд, съпредседатели на Работната група за ценни книжа и стоки, се срещнаха със Скот Хартман, ръководител на Работната група за измами с ценни книжа и стоки, във вторник, според информационната агенция Yonhap.

По време на разговора те са обсъдили мерки за увеличаване на обмена на информация и сътрудничеството между Южната районна прокуратура в Сеул и службата на Южния район на Ню Йорк в борбата с измамите с ценни книжа и финансовите престъпления. Една от първоначалните им договорености беше да работят заедно за обмен на данни от разследванията на Terra.

Според информационна агенция Yonhap:

Двете страни също така се договориха да споделят последните си данни от разследвания по текущи крипто дела, включително високопрофилното дело, свързано със срива на стабилната монета TerraUSD и нейния аналог – дигиталната монета LUNA.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 
Следващото полугодие може да е силно за крипто пазарите, твърди Майк Макглоун

Южна Корея разследва твърдения за измама с криптовалути. От друга страна, Комисията по ценните книжа и фондови борси (SEC) проучва дали промотирането на UST от страна на До Куон преди неговия крах е нарушило изискванията за защита на инвеститорите.

От друга страна, Южна Корея прилага строг набор от правила за криптовалутите. От инвеститорите в района се прилагат изисквания за KYC (Опознай своя клиент) и AML (Противодействие на прането на пари). Достигането до дълбините на ситуацията с Terra с помощта на САЩ само служи за демонстрация на категоричното противопоставяне на страната на нарушенията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини