НАЧАЛО Други

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

Според информацията Рипс е използвал изображения от известната колекция в своята собствена NFT колекция наречена RR/BAYC. Yuga Labs съди Рипс по различни причини, включително фалшива реклама, нарушаване на права върху търговска марка и кибернастаняване (насочването на трафик и използването на име на домейн без да имаш право върху него или без да си упълномощен от този, който има законно право).

Компанията майка на BAYC обаче не съди Рипс за авторски права.

Съдебния документ гласи:

Регистрацията на авторско право не е необходима, за да притежавате такова; тя е необходима, за да заведете иск. Съдът няма да се впуска в разглеждане на въпроса дали Yuga Labs има авторско право върху изображенията на Bored Ape, тъй като подобно становище би имало само консултативен характер; Yuga Labs няма регистрирано авторско право и следователно не съществува непосредствена заплаха от съдебен иск за нарушаване на авторското право.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: „Предстои корекция“ – Трейдър с предупреждение за два големи алткойна


Междувременно известни личности са изправени пред колективни искове за популяризиране на въпросната колекция. Сред тях са Джъстин Бийбър, Мадона, Стеф Къри и Парис Хилтън. В съдебния иск, подаден в Калифорния през декември, се твърди, че знаменитостите са нарушили щатски и федерални закони.

Yuga Labs отрича исковете, а освен това твърди, че разработчици на NFT пазар са подмамили клиентите да купуват фалшиви незаменяеми токени на BAYC.

Освен това Yuga Labs твърди, че Райън Хикман и Томас Леман са участвали в продажбата на NFT на Рипс и че Хикман е бил в центъра на усилията на RR/BAYC. Срещу Хикман и Леман са подадени 2 отделни съдебни иска.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Animoca Brands отхвърля твърденията за съкращаване на фонд и спад на оценката

Animoca Brands, компания за рисков капитал и разработчик на Web3 игри, отхвърли твърденията, че е намалила целевата стойност на своя metaverse фонд с $200 милиона или с 20%, до $800 милиона поради нестабилността на крипто пазара и нестабилността в банковия сектор.

март 26, 2023 18:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за премахване на данъците върху технологичните иновации.

март 26, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене

Sony подаде патент за NFT рамка в игрите

Sony Interactive Entertainment, компанията, която стои зад PlayStation подаде заявка за патент за рамка, която позволява на потребителите да прехвърлят и използват незаменяеми токени (NFT) в множество платформи за игри.

март 26, 2023 8:00 2 мин. четене