НАЧАЛО Други

Компанията зад Bored Ape Yacht Club съди художник за ‘фалшиви NFT копия’

юни 26, 2022 3:35 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Компанията зад Bored Ape Yacht Club съди художник за ‘фалшиви NFT копия’

Yuga Labs, създателите на NFT колекцията Bored Ape Yacht Club, съди художника Райдър Рипс и няколко сътрудници, обвинявайки ги в производство и продажба на "копия на NFT", които обезценяват оригиналите, според профила на компанията.

В иска се твърди, че художникът се е опитал да „обезцени NFT на Bored Ape, като е наводнил пазара със своя собствена колекция от имитации на NFT, използвайки оригиналните изображения на Bored Ape Yacht Club и наричайки ги „RR/BAYC“.

В иска се посочва, че NFT на Bored Ape „често се препродават за стотици хиляди, ако не и за милиони долари, а известни личности са горди притежатели на NFT на Bored Ape“, като се добавя, че съществуват само 10,000 NFT на Bored Ape и че всеки от тях е уникален.

Yuga Labs иска съдебно решение, с което да се забрани на Рипс и съдружниците му да „извършват по-нататъшна намеса в бъдещите икономически отношения [на компанията]“, както и обезщетение за вреди и адвокатски хонорари.

По-рано тази година Рипс заяви в Twitter, че е „проучвал и публикувал за нацистките връзки на BAYC“. Основателите на Bored Ape отвърнаха на тези твърдения в публикация в блога си в петък.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Китове изкупуват MATIC – алткойнът скочи със 70% за седмица

Представител на фирмата за връзки с обществеността на Yuga Labs, Strange Brew Strategies, заяви късно в събота по електронната поща, че NFT на RR/BAYC са били премахнати от NFT пазара OpenSea. Прегледът на страницата показа, че няколко изображения са били обозначени като „вероятно фалшиви“.

Искът на Yuga Labs беше подаден в петък в Окръжния съд на САЩ за Централна Калифорния от адвокатската кантора Fenwick & West, а документът от 43 страници беше публикуван в Twitter вчера.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Очаква ни най-големия срив от десетилетия – Р. Кийосаки

Робърт Кийосаки, автор на книгата „Богат татко, беден татко“ предупреждава за голям финансов срив, който според него ще се отрази на Биткойн (BTC) и благородните метали.

септември 27, 2022 20:07 1 мин. четене

Редица американски щати съдят Nexo за нерегистрирано предлагане на ценни книжа

В понеделник щатските регулатори на ценни книжа в Калифорния и няколко други щата предприеха действия срещу Nexo Group, компанията майка на крипто заемодателя Nexo, като нарекоха продукта на компанията Earn Interest Product нерегистрирана ценна книга.

септември 27, 2022 17:40 1 мин. четене

Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

Voyager Digital съобщи, че с оферта от около $1.4 милиарда на FTX спечели търга за активите на фалиралата компания.

септември 27, 2022 15:33 1 мин. четене

Путин връчи руско гражданство на Едуард Сноудън

Прословутият разобличител и бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън получи руско гражданство.

септември 27, 2022 9:00 0 мин. четене