НАЧАЛО Други

Компанията зад Bored Ape Yacht Club съди художник за ‘фалшиви NFT копия’

юни 26, 2022 3:35 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Компанията зад Bored Ape Yacht Club съди художник за ‘фалшиви NFT копия’

Yuga Labs, създателите на NFT колекцията Bored Ape Yacht Club, съди художника Райдър Рипс и няколко сътрудници, обвинявайки ги в производство и продажба на "копия на NFT", които обезценяват оригиналите, според профила на компанията.

В иска се твърди, че художникът се е опитал да „обезцени NFT на Bored Ape, като е наводнил пазара със своя собствена колекция от имитации на NFT, използвайки оригиналните изображения на Bored Ape Yacht Club и наричайки ги „RR/BAYC“.

В иска се посочва, че NFT на Bored Ape „често се препродават за стотици хиляди, ако не и за милиони долари, а известни личности са горди притежатели на NFT на Bored Ape“, като се добавя, че съществуват само 10,000 NFT на Bored Ape и че всеки от тях е уникален.

Yuga Labs иска съдебно решение, с което да се забрани на Рипс и съдружниците му да „извършват по-нататъшна намеса в бъдещите икономически отношения [на компанията]“, както и обезщетение за вреди и адвокатски хонорари.

По-рано тази година Рипс заяви в Twitter, че е „проучвал и публикувал за нацистките връзки на BAYC“. Основателите на Bored Ape отвърнаха на тези твърдения в публикация в блога си в петък.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Китове изкупуват MATIC – алткойнът скочи със 70% за седмица

Представител на фирмата за връзки с обществеността на Yuga Labs, Strange Brew Strategies, заяви късно в събота по електронната поща, че NFT на RR/BAYC са били премахнати от NFT пазара OpenSea. Прегледът на страницата показа, че няколко изображения са били обозначени като „вероятно фалшиви“.

Искът на Yuga Labs беше подаден в петък в Окръжния съд на САЩ за Централна Калифорния от адвокатската кантора Fenwick & West, а документът от 43 страници беше публикуван в Twitter вчера.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

„Играта е нагласена“, твърди Джералд Селенте

Рисковите активи реагираха положително на новините, че индексът на потребителските цени (CPI) за юли излезе по-благоприятен от очакваното.

август 12, 2022 20:24 1 мин. четене

76% от институционалните инвеститори очакват да използват крипто до 3 години

Нов доклад на Ripple, в който се разглежда какъв процент от финансовите институции се интересуват от използването на блокчейн за плащания, показва, че повече от три четвърти от тях планират да използват криптовалути до 2025 г.

август 12, 2022 18:21 1 мин. четене

Основателят на Huobi търси да продаде дяловете си в борсата

Според неотдавнашен доклад на Bloomberg основателят на Huobi Леон Ли в момента води преговори с няколко инвеститори за продажба на по-голямата част от дела си в крипто борсата Huobi на цена от близо $1 милиард.

август 12, 2022 17:02 1 мин. четене

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене