НАЧАЛО Други

Съдят Джъстин Бийбър, Снууп Дог и много други за промотиране на NFT

декември 12, 2022 13:44 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Съдят Джъстин Бийбър, Снууп Дог и много други за промотиране на NFT

Миналата седмица е подаден колективен иск срещу знаменитости, в който се твърди, че те са използвали популярността си, за да измамят инвеститори, рекламирайки незаменяеми токени (NFT) на Bored Ape Yacht Club (BAYC).

Твърди се, че подкрепата спрямо проекта от страна на знаменитости, спортисти и артисти е довела до раздуване на стойността на BAYC NFT до изкуствено завишени и изкривени цени. Също такa се споменава, че знаменитостите са участвали в подвеждащи промоции, които са помогнали на схемата.

В иска се заявява, че участвалите в схемата са Джъстин Бийбър, Снууп Дог, Стеф Къри, Кевин Харт, Мадона, Серена Уилямс, Пост Малоун, The Weeknd, Парис Хилтън и други.

Посочени са общо 37 съобвиняеми, включително ръководството на Yuga Labs. В иска са посочени ръководители като Ейми Ву, която преди това е член на борда на ApeDAO и Гай Осири, дългогодишен представител на Мадона и Yuga Labs.

Според информацията ищците търсят обезщетение в размер до $5 милиона от предполагаемата група.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Трейдър, предвидил дъното през 2018, дава нова прогноза


Говорителят на Yuga Labs заяви: 

Според нас тези искове са опортюнистични и паразитни. Ние сме твърдо убедени, че те са неоснователни и очакваме с нетърпение да докажем това.

В съдебния иск подробно е описана сложната схема на BAYC като се твърди, че заговорите са били разработени от членове на холивудския елит, за да се повиши стойността на незаменяемите токени с помощта на медийното влияние на известните личности. 

Това не е първият колективен иск в областта на криптовалутите. По-рано тази година Стеф Къри, Том Брейди, Шакил О’Нийл и други бяха съдени за измама заради медийната им подкрепата спрямо FTX.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

DCG продава акции с цел да подпомогне Genesis

Digital Currency Group (DCG) започна да продава дялове в няколко инвестиционни инструмента, управлявани от нейното дъщерно дружество и мениджър на дигитални активи Grayscale и то с голяма отстъпка.

февруари 7, 2023 14:15 2 мин. четене

Genesis предлага кредиторите ѝ да получат поне 80% от средствата си

Новият план за преструктуриране на Genesis, предложен от компанията, Digital Currency Group (DCG) и кредиторите, предвижда кредиторите да получат обратно поне 80% от средствата си.

февруари 7, 2023 13:24 2 мин. четене

Потенциални купувачи проявяват интерес към Hodlnaut

Популярната компания за кредитиране на криптовалути Hodlnaut преговаря за продажбата на своя бизнес и други активи с няколко потенциални инвеститори.

февруари 7, 2023 9:03 2 мин. четене

Andreessen Horowitz (a16z) против предложението за внедряване на Uniswap v3 в BNB Chain

Фирмата за рисков капитал Andreessen Horowitz (a16z) гласува против окончателното предложение за внедряване на последната итерация на Uniswap, Uniswap v3, в Binance Smart Chain (BNB) с помощта на моста Wormhole.

февруари 6, 2023 23:00 2 мин. четене