НАЧАЛО Финтех

Японска банка подарява криптовалути на клиентите си

август 13, 2022 11:19 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Японска банка подарява криптовалути на клиентите си

Японският банков гигант Shinsei Bank стартира нова програма за възнаграждаване на клиенти с талони за обмен на криптовалута за откриване на сметка или създаване на срочен депозит в йени в банката.

В прессъобщение, публикувано на 10 август, Shinsei отбеляза, че е избрала да администрира наградите в XRP или Биткойн (BTC) в партньорство със SBI VC Trade.

Според банката нови и съществуващи клиенти могат да спечелят XRP или BTC на стойност 8,000 японски йени ($60) за извършване на предвидените услуги, като офертата ще продължи от 10 август до 31 октомври 2022 г.

В рамките на плана новите потребители ще бъдат възнаградени при откриване на сметка, а настоящите клиенти имат възможност да бъдат възнаградени с талони за обмен на криптовалути. Клиентите, избрани чрез лотарийна система, ще се нуждаят от сметка в SBI VC, за да могат да осребрят купоните.

Привличане на нови клиенти чрез криптовалута

Забележително е, че това е първият случай, в който институцията решава да предложи крипто награди за своята програма, която се изпълнява от години. Включването на криптовалутите се разглежда като опит за привличане на повече клиенти предвид нарастващата популярност на дигиталните активи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Цената на Celsius (CEL) скача с 800% за два месеца


Струва си да се отбележи, че кредиторът избра XRP, въпреки че компанията майка на токена Ripple е въвлечена в правна схватка с Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC).

Въпреки това Ripple си е създала репутация в Япония и цяла Азия, тъй като настоява нейната технология да захранва трансграничните плащания. Например, при разширяването на дейността на Ripple в Азия компанията си партнира с японския финансов гигант SBI Holdings.

Освен това включването на XRP в програмата за възнаграждения идва, след като Ripple разкри, че се очаква повече финансови институции да включат криптовалути в своите услуги. Финтех гигантът от Сан Франциско отбеляза, че около 76% от световните финансови институции възнамеряват да използват криптовалути през следващите три години.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Coinbase са изправени пред дело за $350 милиона

Най-голямата крипто борса в САЩ Coinbase е съдена от друга крипто компания, която твърди, че фирмата е нарушила патентованата ѝ технология за трансфер на криптовалути.

септември 26, 2022 9:30 1 мин. четене

Кредиторите подкрепят плана за реструктуриране на CoinFlex

Кредиторите на CoinFlex подкрепиха плановете за преструктуриране на крипто борсата в първите часове на гласуването.

септември 26, 2022 8:05 1 мин. четене

Краят е тук, предупреждава Робърт Кийосаки

Робърт Кийосаки – авторът на книгата за лични финанси „Богат татко, беден татко“ – отново сподели коментари за влошените икономически обстоятелства. 

септември 25, 2022 19:49 1 мин. четене

Пентагонът ще търси заплахи за националната сигурност в крипто пространството

Според доклад, публикуван в петък от The Washington Post, Пентагонът, централата на Министерството на отбраната на САЩ, е стартирал нова програма за преглед на различни криптовалути и определяне на заплахите, които те могат да представляват за националната сигурност.

септември 25, 2022 14:26 1 мин. четене