НАЧАЛО Други

Съдията в делото SEC срещу Ripple губи търпение

юли 25, 2022 19:22 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Съдията в делото SEC срещу Ripple губи търпение

Правен експерт твърди, че съдията по делото на SEC срещу Ripple Labs губи търпение към регулаторната агенция.

В нова актуализация адвокат Джереми Хоугън, който следи отблизо делото, каза, че съдия Сара Нетбърн ѝ е омръзнало SEC непрекъснато да подава възражения срещу нейното разпореждане за представяне на конкретни документи.


Както знаете, вече повече от година и половина Ripple иска разкриване на имейлите, свързани с речта на [Уилям] Хинман през 2018 г., и все още не ги е получила. 

Никога не съм виждал дискретна битка за разкриване да продължава толкова дълго. Никога.


Съдия Нетбърн многократно им е нареждала да представят документите, а SEC продължава да подава възражение след възражение, а последното възражение може би беше просто прекалено…


Комисията по ценни книжа и фондови борси продължава да променя версията си за това дали речта на Хинман е била негово лично мнение, мнение на Комисията по ценни книжа и фондови борси или напоследък, че е била мнение на неговия отдел. 


И слушайки изслушването на аргумента на SEC за привилегията на адвоката и клиента, на което присъствах, имам чувството, че съдията е чула достатъчно.”


През 2018 г. Хинман, тогава директор на отдела за корпоративни финанси на SEC, заяви, че не счита Етериум за ценна книга. Две години по-късно SEC съди Ripple Labs за продажбата на XRP като нерегистрирана ценна книга.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн кит натрупа $3 милиарда само за три дни

Хоугън цитира изявлението на съдия Нетбърн, в което порицава SEC за това, че е променила историята си.


Не искам да ви прекъсвам, но току-що ми казахте нещо различно. Казахте, че е дадена от директора Хинман в качеството му на директор по корпоративни финанси. Това ми се струва различно от това, което казахте преди една година. 

Дали не си спомням погрешно? Защото, когато обсъждахме дали той трябва да бъде разпитан, доколкото си спомням, от Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) изтъкнаха аргумента, че казаното от него наистина няма отношение към този съдебен спор, защото той не е говорил от името на този отдел; че просто е говорил на лично събитие. И много внимание беше отделено на отказите от отговорност. Но вие току-що казахте, че той е говорил като директор от името на този отдел.


Правният експерт добавя цитат от съдебни документи, показващ как съдията е дала „нехарактерна“ обратна връзка на SEC, за да покаже разочарованието си от променящата се позиция на регулаторната агенция.

Лицемерието при аргументирането пред Съда, от една страна, че речта не е от значение за разбирането на пазара за това как или дали SEC ще регулира криптовалутата, а от друга страна, че Хинман е потърсил и получил правен съвет от съветника на SEC при изготвянето на речта, предполага, че SEC приема позициите си в съдебните спорове, за да постигне желаната от нея цел, а не от вярна лоялност към закона.

Комисията по ценните книжа и борси на САЩ поиска разрешение от съдията-магистрат Сара Нетбърн да подаде встъпително изложение от 30 страници и изложение за отговор от 10 страници в подкрепа на възраженията на агенцията срещу заповедите на съда, с които се налага разкриването на черновите на прословутата реч на Уилиам Хинман.

Първоначално SEC се опита да твърди, че имейлите са защитени от привилегията на преднамерения процес (DPP), но без успех. През май Нетбърн нареди на регулаторния орган да публикува проектите на спорната реч. В началото на април съдът отхвърли искането на агенцията за преразглеждане на решението за привилегията на преднамерения процес (DPP), което беше още един удар по упоритите усилия на SEC да запази имейлите на Хинман в тайна.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Очаква ни най-големия срив от десетилетия – Р. Кийосаки

Робърт Кийосаки, автор на книгата „Богат татко, беден татко“ предупреждава за голям финансов срив, който според него ще се отрази на Биткойн (BTC) и благородните метали.

септември 27, 2022 20:07 1 мин. четене

Редица американски щати съдят Nexo за нерегистрирано предлагане на ценни книжа

В понеделник щатските регулатори на ценни книжа в Калифорния и няколко други щата предприеха действия срещу Nexo Group, компанията майка на крипто заемодателя Nexo, като нарекоха продукта на компанията Earn Interest Product нерегистрирана ценна книга.

септември 27, 2022 17:40 1 мин. четене

Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

Voyager Digital съобщи, че с оферта от около $1.4 милиарда на FTX спечели търга за активите на фалиралата компания.

септември 27, 2022 15:33 1 мин. четене

Путин връчи руско гражданство на Едуард Сноудън

Прословутият разобличител и бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън получи руско гражданство.

септември 27, 2022 9:00 0 мин. четене