НАЧАЛО Финтех

76% от институционалните инвеститори очакват да използват крипто до 3 години

август 12, 2022 18:21 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
76% от институционалните инвеститори очакват да използват крипто до 3 години

Нов доклад на Ripple, в който се разглежда какъв процент от финансовите институции се интересуват от използването на блокчейн за плащания, показва, че повече от три четвърти от тях планират да използват криптовалути до 2025 г.

Всъщност 76% от световните финансови институции искат да използват криптовалута през следващите три години, при условие че законодателството го позволява, според глобалното проучване, проведено от Ripple и публикувано на 11 август.

Същевременно, при 71%, малко по-малко фирми смятат, че ще използват криптовалута през следващите три години, което е отклонение от общата тенденция фирмите да са по-отворени към дигиталните активи и да се надяват на техните предимства.

Използване на криптовалути като разплащане

Широкото използване на криптовалути за плащания е най-важният фактор, който предприятията и финансовите институции трябва да вземат предвид, когато решават дали да включат криптовалута в инвестиционния си портфейл. Полезността на криптовалутата като някакъв вид хеджиране е на второ място, а свързаното с нея използване на криптовалутата като мостова валута е на трето място.

Запитани по-конкретно защо биха съхранявали криптовалута, 50% от респондентите посочват използването ѝ като хеджиране срещу инфлация, валута за извършване на плащания или актив за предоставяне на заем или обезпечение за вземане на заем като една от трите най-важни причини за това.

Интересно е, че независимо дали се дължи на доверието им в банките, на съществуващата им връзка с тях или на някакъв друг аспект, мнозинството от потребителите (65%), запитани в международен план, заявиха, че биха закупили криптовалута чрез своята банка, ако тя я предоставя.

Употреба на криптовалута като плащане

Забележително е, че почти 70% от финансовите институции, запитани за целите на това проучване, изразиха интерес към използването на блокчейн технологията за плащания в някакво качество, независимо дали за вътрешни преводи в банката или клона, за плащания между банките или за плащания към клиенти.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация


Широкият интерес се отнася не само за блокчейн като цяло, но и с известни разлики за всеки от основните видове токени, включително криптовалути, дигитални валути на централните банки (CBDC) и стабилни монети. Приблизително 70% от респондентите от финансовите институции заявиха, че се интересуват от внедряването на тези токени за различни случаи на използване при плащания.

Както предприятията, така и финансовите институции поставят разплащанията пред различни други употреби на портфолиото, като например хеджиране срещу икономически спадове или предпазване от валутни рискове. И в двата случая плащанията са с приоритет пред хеджирането.

Запитани кои според тях са основните предимства от внедряването на блокчейн и криптовалути за плащания, финансовите институции дадоха отговори, които бяха сравнително равномерно разпределени по редица предимства, като сигурността и качеството на данните излязоха малко по-напред от перспективите за разширяване на допълнителните пазари и сетълмента в реално време.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Очаква ни най-големия срив от десетилетия – Р. Кийосаки

Робърт Кийосаки, автор на книгата „Богат татко, беден татко“ предупреждава за голям финансов срив, който според него ще се отрази на Биткойн (BTC) и благородните метали.

септември 27, 2022 20:07 1 мин. четене

Редица американски щати съдят Nexo за нерегистрирано предлагане на ценни книжа

В понеделник щатските регулатори на ценни книжа в Калифорния и няколко други щата предприеха действия срещу Nexo Group, компанията майка на крипто заемодателя Nexo, като нарекоха продукта на компанията Earn Interest Product нерегистрирана ценна книга.

септември 27, 2022 17:40 1 мин. четене

Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

Voyager Digital съобщи, че с оферта от около $1.4 милиарда на FTX спечели търга за активите на фалиралата компания.

септември 27, 2022 15:33 1 мин. четене

DeFi секторът ‘ще спечели в дългосрочен план’, твърди Майк Новограц

Майк Новограц, главният изпълнителен директор на Galaxy Digital, прогнозира, че секторът на децентрализираните финанси (DeFi) в крипто пространството в крайна сметка ще ‘излезе начело’.

септември 27, 2022 9:58 1 мин. четене