НАЧАЛО Други

Японският клон на FTX започва връщане на клиентски средства

декември 30, 2022 22:17 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Японският клон на FTX започва връщане на клиентски средства

Според изявление японското дъщерно дружество на вече фалиралата криптоборса FTX иска да започне да връща активи на клиенти от февруари следващата година.

FTX Japan заяви, че разработва системи, които да позволят на клиентите на компанията да изтеглят активите си чрез Liquid Japan, платформа за крипто търговия, придобита от FTX Trading Ltd в неразкрита сделка през тази пролет.

Процес от три стъпки ще позволи на клиентите да открият сметки в Liquid Japan до средата на януари, последвани от проверки на баланса и откриване на възможност за теглене в средата на февруари.

В изявлението се казва още:

Дълбоко се извиняваме за големите проблеми, причинени от продължителното спиране на услугите за теглене на законна валута, както и на крипто активи.

FTX Япония се продава?

По-рано този месец японската дружество на фалиралата компания заяви, че адвокатската кантора, представляваща FTX Trading в производството по несъстоятелност по глава 11 е потвърдила, че паричните средства и криптовалутите на японските клиенти не трябва да бъдат част от имуществото на FTX Япония.

Новият мениджърски екип на криптоборсата, който сега е ръководен от Джон Рей III, подаде молба до Съда по несъстоятелността на Делауеър за одобряване на тръжни процедури за четири от независимите платежоспособни дъщерни дружества на компанията в САЩ, Япония и Европа.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Сега е момента за натрупване, твърди Райън Селкис


Също така бе съобщено, че FTX Япония държи около $94.5 милиона в криптоактиви и $46 милиона във фиатна валута в определени клиентски сметки.

Японското дружество беше на по-малко от шест месеца, когато компанията майка се срина. Когато то стартира през юни, Банкман-Фрйид беше назначен за нейн временен главен изпълнителен директор.

По това време той описа Япония като силно регулиран пазар с потенциален пазарен размер от почти $1 трилион, когато става въпрос за търговия с криптовалути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

DCG продава акции с цел да подпомогне Genesis

Digital Currency Group (DCG) започна да продава дялове в няколко инвестиционни инструмента, управлявани от нейното дъщерно дружество и мениджър на дигитални активи Grayscale и то с голяма отстъпка.

февруари 7, 2023 14:15 2 мин. четене

Genesis предлага кредиторите ѝ да получат поне 80% от средствата си

Новият план за преструктуриране на Genesis, предложен от компанията, Digital Currency Group (DCG) и кредиторите, предвижда кредиторите да получат обратно поне 80% от средствата си.

февруари 7, 2023 13:24 2 мин. четене

Потенциални купувачи проявяват интерес към Hodlnaut

Популярната компания за кредитиране на криптовалути Hodlnaut преговаря за продажбата на своя бизнес и други активи с няколко потенциални инвеститори.

февруари 7, 2023 9:03 2 мин. четене

Andreessen Horowitz (a16z) против предложението за внедряване на Uniswap v3 в BNB Chain

Фирмата за рисков капитал Andreessen Horowitz (a16z) гласува против окончателното предложение за внедряване на последната итерация на Uniswap, Uniswap v3, в Binance Smart Chain (BNB) с помощта на моста Wormhole.

февруари 6, 2023 23:00 2 мин. четене