НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Сега е момента за натрупване, твърди Райън Селкис

декември 30, 2022 8:01 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Сега е момента за натрупване, твърди Райън Селкис

Основателят и главен изпълнителен директор на компанията за крипто разузнаване Messari, Райън Селкис твърди, че има сигнал за покупка на Биткойн (BTC).

В интервю за финансовото издание Barron’s, Селкис сподели, че индикаторът за съотношението на пазарната стойност към реализираната стойност (MVRV) посочва, че инвеститорите са в началото на фаза на дългосрочно натрупване, като проявяват поведение, подобно на това при достигане на дъното при предишни мечи цикли.

MVRV, който достига 3 означаваше „продавай веднага“, а MVRV под 1 значеше „започни да натрупваш“ за цялата история на Биткойн. Къде сме сега? Януари 2015 г. Декември 2018 г. тоест  „продавай бъбрек, ако можеш, за да купуваш повече.

MVRV е съотношението на пазарната капитализация на даден актив спрямо реализираната му капитализация и се използва за оценка на това дали цената на даден токен е над или под справедливата стойност.

Миналата седмица Селкис заяви, че други бичи катализатори за BTC включват халвингът, планиран за първата половина на 2024 г., както и глобалното приемане на Биткойн.

Биткойн се намира в исторически диапазон на „купуване“ по отношение на MVRV – наблюдаван само три пъти през последното десетилетие: януари 2015 г., декември 2018 г. и март 2020 г.

Освен това ни делят 18 месеца от халвинга, а Биткойн е единствената криптовалута, считана за кандидат на [резервен актив] за скептиците [спрямо свойствата на щатския долар като резервен актив].


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Един алткойн е позициониран да задмине пазара, твърди анализатор


Селкис също така заяви, че като BTC започне да „действа повече като надежден неутрален резервен актив“, той може да достигне цена от $500,000, след като достигне паритет със златото.

Паритетът на Биткойн със златото би донесъл 25-кратна възвръщаемост, така че има какво да се хареса в добавянето на 4% позиция в „дигитално злато“ за всяка унция злато, която купувате. При днешните цени паритетът между Биткойн и златото ще тласне BTC до стойност от $500,000.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Хеширащата мощност расте – да очакваме ли разпродажба?

Въз основа на данните на CryptoQuant един наблюдател отбелязва, че когато хеширащата мощност на Биткойн регистрира нови върхове, какъвто е случаят в края на януари 2023 г., цените на монетите са склонни да се възстановяват, тъй като възходящият импулс отслабва.

януари 28, 2023 9:43 3 мин. четене

Fantom може да се удвои, за Биткойн има 3 сценария, сподели топ трейдър

Крипто анализатор твърди, че един алткойн може да удвои цената си, като същевременно актуализира прогнозата си за Биткойн и още два криптоактива.

януари 28, 2023 9:02 2 мин. четене

Биткойн: Защо пътят до $100,000 може да е труден?

Неотдавнашният доклад на Goldman Sachs, в който Биткойн е обявен за най-добре представящия се актив през годината.

януари 28, 2023 7:02 3 мин. четене

Биткойн: Сенатор иска да направи BTC законно платежно средство

Въпросният сенатор също така внесе подобен законопроект, който има за цел да превърне Биткойн в законно платежно средство през 2022 г., но той постигна успех.

януари 27, 2023 21:00 2 мин. четене