НАЧАЛО Други

FTX предприема драстични действия, за да се спаси от крах

декември 17, 2022 0:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX предприема драстични действия, за да се спаси от крах

FTX Trading и свързаните с компанията длъжници ще предложат LedgerX и нейните европейски и японски дъщерни дружества за дигитални активи на търг.

След като криптоборсата подаде документи за фалит, от компанията споделиха, че от началото на процедурата е имало голям интерес от трети страни за закупуване на предприятията.  

В заявление до съда по несъстоятелността в Делауеър, се предполага че редица от тези предприятия имат платежоспособни баланси, независимо управление и ценни франчайзи.

Също така в документа се пoсочва, че по-широка маркетингова кампания може да доведе до предложения за предприятията. 

През ноември основаната от Сам Банкман-Фрийд компания отбеляза също, че процедурата по подаване на оферти ще бъде от полза за всички заинтересовани страни чрез справедлив, открит и прозрачен процес.

Изпадналата в затруднение компания иска одобрението за участие в търга на Embed Financial Technologies. FTX Japan или FTX Singapore, притежавани от FTX Japan Holdings са включени в предварителния списък за търга, включващ и FTX Europe, притежаван от FTX Trading. Освен това за продажба е обявен и целият дял в LedgerX, притежаван от Ledger Holdings.

Компанията LedgerX, която създава платформи за институционален обмен на деривати за дигитални валути, е ключов бизнес на FTX.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Стотици милиони се вливат в Биткойн само за 9 дни


Неотдавна Министерството на правосъдието на САЩ създаде деветчленен комитет, който да представлява кредиторите в процедурата срещу FTX. Съобщава се, че той се състои от определени титуляри на сметки, инвестиционни фондове и дъщерното дружество на американската крипто компания Genesis.

Междувременно Федералните прокурори в Южния окръг на Ню Йорк започнаха дългоочакваното съдебно преследване на основателя на FTX, Сам Банкман-Фрийд, който според последна информация ще остане задържан от бахамските власти до 8 февруари.

На 15 декември бе съобщено, че Банкман-Фрийд е подал нова молба за освобождаване под гаранция до Върховния съд на Бахамските острови, след като магистратски съдия е отхвърлил първоначалното искане за освобождаване под гаранция.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене

Роднините на Сам Банкман-Фрийд не сътудничат на FTX за разследването

Някои от близките роднини на Сам Банкман-Фрийд не сътрудничат на разследването свързано с FTX и според адвокатите на компанията трябва да бъдат разпитани в съда.

януари 27, 2023 12:30 2 мин. четене

Роджър Вер дължи $20 милиона на Genesis

Роджър Вер обвинен в неизпълнението на задължения към Genesis в размер на $20 милиона.

януари 27, 2023 9:59 2 мин. четене