НАЧАЛО Други

Възможно ли е масовото приемане на криптовалути?

май 18, 2020 14:07 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Възможно ли е масовото приемане на криптовалути?

Технологичният напредък в последното десетилетие е смайващ, и въпреки това блокчейн изненада много хора, като вече има редица приложения.

Всичко, от разплащания, управление на веригата на доставки, здравеопазване до развлечения и околната среда – блокчейн технологията може да подобри редица отрасли.

 

В последните няколко години, финансовият свят също се промени, като вече предлага редица крипто услуги, търговски приложения, платформи и борси, което индикира, че все повече хора имат желание да инвестират в новия клас активи.

 

Но криптовалутите са недостъпни за много хора, и тези, които не са технологично грамотни, се пазят от тях. Да се закупи крипто с фиатна валута е особено сложна задача, включваща KYC процедури и политики срещу изпирането на пари, време за верификация, както и липсата на регулация от съответните органи при повечето борси.

 

Важно е да се спомене, че понякога е още по-трудно да се закупи крипто поради проблеми с ликвидността. Онлайн и директните плащания чрез POS услуги или банкомати с крипто все още е недоразвит сегмент, като това означава, че все още е трудно да се харчи крипто за продукти.

 

Биткойн е най-широко приетата криптовалута в момента, и дори тя има проблеми със засилването на употребата си и приемането. BTC все още страда от бавна обработка на транзакциите и високи такси за повечето трансферни услуги, като много други проекти също се сблъскват с проблеми с разрастването.

 

Мащабируемостта е голям проблем за индустрията. Всяка валута трябва да е стабилна, за да могат хората да я използват като разменна единица. Ако цената на една монета е волатилна, то хората няма да я използват толкова.

 

Тази волатилност има сериозно влияние върху това как се използват криптовалути от стандартните услуги – като например преводи на пари, платформи за конвертиране на валути и банкомати.

 

За да се справят с риска, свързан с колебанията на цената, бизнесите трябва да хеджират риска си като изискват големи такси.

 

Битоматите прибират такси в размер от 15% за обръщане във фиат, което противоречи на първоначалната идея на криптовалутите – да се използват за евтини и бързи транзакции. 

 

В основата си, всяка криптовалута трябва да е силна, като от там проектът може да се развие и да се адаптира, така че да превъзмогне всякакви предизвикателства.

 

United Crypto Alliance поставя акцент върху сигурността и способността глобално да се разпределят монети без забавяния. UCA, монетата на проекта, се базира на силна децентрализирана мрежа от потребители, която осигурява стабилността и сигурността на актива.

 

Таксите за транзакции са ниски, в сравнение с тези на други криптовалути на пазара. 

 

UCA разработва банкомати, POS устройства, UCA карти и борси, за да улесни приемането на криптовалути. 

 

Устойчивостта на пазара и широкото приемане не се случват на момента – това е бавен процес, който изисква създаването на силна инфраструктура.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

САЩ иска икономически да осакати Русия – санкциите може да продължат дълги години

Очаква се през следващото десетилетие Съединените щати да поддържат санкциите срещу Москва, за да намалят значително енергийните приходи на Русия.

декември 2, 2023 15:00 2 мин. четене

Топ 3 акции, които може да скочат през 2024 г.

След заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) очакванията за лихвените проценти се промениха.

декември 2, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.