НАЧАЛО Други

Tether налива $200 милиона в развитието на технологията за мозъчни чипове

30.04.2024 22:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Tether налива $200 милиона в развитието на технологията за мозъчни чипове

Компанията, отговорна за водещата по пазарна капитализация стабилна монета, обвързана с американски долари, отделя сериозни ресурси за предприятие за „мозъчно-компютърен интерфейс“ (BCI).

В скорошно съобщение Tether, емитентът на USDT, разкри инвестиция в размер на $200 милиона в Blackrock Neurotech, с което на практика се превръща в мажоритарен акционер в компанията.

Според съобщението технологията BCI на Blackrock Neurotech вече е демонстрирала своята ефективност в подпомагането на лица с физически увреждания, като им позволява да изпълняват задачи като шофиране, писане и сърфиране в интернет, използвайки само мислите си.

Tether планира да насочи голяма част от инвестицията си към подпомагане на комерсиализацията на технологията BCI на Blackrock Neurotech, както и към текущите ѝ усилия за научноизследователска и развойна дейност.

Главният изпълнителен директор на Tether, Паоло Ардоино изрази ентусиазъм от инвестицията, заявявайки:

Партньорството с Blackrock Neurotech бележи началната стъпка от пътуването ни чрез Tether Evo към начинания, които разширяват границите на постижимото при сливането на технологичните иновации и човешкия потенциал.

Tether последователно подкрепя нововъзникващи технологии с трансформиращи възможности, а мозъчно-компютърните интерфейси, разработени от Blackrock Neurotech, обещават да открият нови пътища в областта на комуникацията, рехабилитацията и подобряването на когнитивните способности.

Blackrock Neurotech прави важна крачка към бъдещето, в което технологиите не само допълват, но и подобряват човешкия опит. Ние в Tether сме развълнувани да се впуснем в това пътуване заедно с тях.

Тази инвестиция бе улеснена от Tether Evo, едно от наскоро създадените подразделения на Tether.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Robinhood обяви обратното изкупуване на акции за $1 милиард

Във вторник Robinhood Markets обяви първия си план да изкупи обратно свои акции на стойност $1 милиард. Този ход е част от стратегията на компанията да премине от стартиращата си фаза към по-зрял етап.

30.05.2024 8:30 1 мин. четене

Готов ли е света за масовото приемане на крипто?

Ако глобалното приемане на криптовалутите се утрои тази година и достигне 15%, резултатът вероятно ще бъде хаотичен.

30.05.2024 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Отношенията на Венецуела със съюза са “изключителни”

Президентът на Венецуела Николас Мадуро определи отношенията на страната си с членките на БРИКС и БРИКС+ като “изключителни”.

30.05.2024 7:00 1 мин. четене

Ръст на инфлацията в три германски провинции – какво означава това

Инфлацията в три германски провинции се повиши през май, което свидетелства за потенциално леко увеличение на националната инфлация в най-голямата европейска икономика, въпреки спада в една от провинциите.

30.05.2024 6:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.