НАЧАЛО Биткойн

Нови имейли разкриват първоначалната визия на Сатоши Накамото за Биткойн

22.04.2024 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Нови имейли разкриват първоначалната визия на Сатоши Накамото за Биткойн

Неотдавна набор от имейли между Сатоши Накамото, псевдонимния основател на Биткойн, и един от първите участници в развитието на криптовалутата - Марти Малми, хвърли светлина върху първоначалната философия на дигиталната валута и първоначалните оперативни проблеми.

Тези имейли, открити по време на съдебно производство, в което участва Крейг Райт, разкриват конкретните цели на Накамото за Биткойн, по-специално опасенията му, че той ще бъде възприеман като спекулативен актив, и притесненията му относно анонимността.

Откритите разговори по електронната поща показват, че Накамото е имал резерви относно класифицирането на Биткойн предимно като инвестиция. Тази гледна точка е важна, тъй като подчертава възгледа му за Биткойн като средство за плащане, а не единствено като спекулативен инструмент. Това разграничение подчертава полезността на Биткойн за транзакции без необходимост от доверена трета страна – основна характеристика на неговото създаване.

Друг акцент в съобщението е отношението на Накамото към анонимността. За разлика от популярното схващане, че самият Биткойн е анонимна мрежа, Накамото препоръчва предпазлив подход към анонимността. Той предположи, че макар Биткойн да предлага възможност за псевдонимност, общността трябва да отчете недостатъците му в това отношение.

В своите имейли той представя обмислена концепция за неприкосновеността на личния живот, която отчита реалното присъствие на тези технологии, включително техните характеристики и ограничения. Този подход не само избягва потенциални правни и морални усложнения, но и спомага за създаването на висококачествена потребителска база.

Накамото също така хвърля светлина върху въздействието на системата за доказателство за работа (PoW) на Биткойн върху околната среда. Той е бил наясно с ранните критики относно консумацията на енергия от механизма, но още тогава е посочил енергийната ефективност на PоW в сравнение с традиционните банкови системи.

Освен това Накамото изразява увереност в мащабируемостта на Биткойн, който може да обработва обеми, няколко пъти по-големи от тези на традиционните финансови системи, но на много по-ниска цена. Тези моменти демонстрират неговата далновидност и готовност да се справи с бъдещите предизвикателства, които в крайна сметка ще станат предмет на дебати сред привържениците на криптографията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Парнтьорството на Nvidia с Dell е ключът към разширяването на AI

Главният изпълнителен директор на Nvidia Дженсън Хуанг обяви стратегическо партньорство с Dell Technologies за разширяване на AI възможностите до по-широк кръг клиенти, което ще позволи на бизнеса да създаде свои собствени „фабрики за изкуствен интелект“.

21.05.2024 17:00 1 мин. четене

Директорът на JPMorgan ще се пенсионира по-рано от очакваното

Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase, посочи, че мандатът му като главен изпълнителен директор вероятно ще приключи през следващите пет години.

21.05.2024 15:30 2 мин. четене

Grayscale смени своя главен изпълнителен директор – ето кой заема неговата позиция

Grayscale назначи Питър Минцберг за свой нов главен изпълнителен директор след оставката на Майкъл Соненшайн.

21.05.2024 14:30 2 мин. четене

Най-големите американски хедж фондове са натрупали над $2.6 милиарда в Биткойн ETF

Нови данни от брокерската компания River разкриват, че някои от най-големите американски хедж фондове са натрупали акции в борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн (BTC) на стойност милиарди долари.

21.05.2024 13:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.