НАЧАЛО Други

Япония ще използва блокчейн, за да защитава рядка порода кучета

30.04.2024 21:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Япония ще използва блокчейн, за да защитава рядка порода кучета

За да се справи с нарастващата загриженост относно автентичността на документите за произход и проблема с изгубените сертификати, Дружеството за опазване на кучешката порода се насочва към съвременни решения.

Те са установили сътрудничество с технологична компания, за да въведат блокчейн система за дигитални сертификати.

Преди това тези сертификати бяха на хартиен носител, което ги прави уязвими към губене или неправилно поставяне по време на международна доставка. В Китай дори е имало случай на подправени документи, което подчерта необходимостта от по-сигурна система.

В отговор на това обществото си партнира с Meta Akita Inc., местна технологична фирма, и Heirloom Inc., компания от САЩ, за разработване на новаторска система за цифрови родословни сертификати, използваща блокчейн технология. Тази технология е известна със способността си да поддържа сигурна, прозрачна цифрова счетоводна книга, която записва всяка транзакция – или в този случай проследява историята на произхода и собствеността на всяка Акита. Тази конфигурация осуетява всякакви опити за фалшифициране, тъй като всяка манипулация би била незабавно очевидна.

Освен това тези цифрови сертификати могат да се издават бързо и сигурно чрез смартфон приложение.

Юки Шоджи, член на управителния съвет на дружеството, отбеляза:

„Вярваме, че преминаването към цифрови сертификати не само опростява процеса, но и осигурява на собствениците на Акита увереност, че техните домашни любимци са доказано чистокръвни.“

Инициативата на Дружеството за опазване на Акита ину може да послужи като модел за други организации за защита на породите кучета по света. Тъй като светът става все по-взаимосвързан, необходимостта от надеждно и ефикасно управление на родословията е все по-належаща.

Този новаторски подход не само защитава целостта на породата Акита Ину; той също така опростява процеса на регистрация за собствениците по целия свят, показвайки как традиционните практики могат да се развиват ефективно чрез съвременните технологии.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Изкуственият интелект се оказа по-добър във финансовите прогнози от хората

Ново проучване установи, че GPT-4 на OpenAI превъзхожда човешките възможности за анализ на финансови отчети и изготвяне на прогнози.

30.05.2024 9:30 2 мин. четене

Robinhood обяви обратното изкупуване на акции за $1 милиард

Във вторник Robinhood Markets обяви първия си план да изкупи обратно свои акции на стойност $1 милиард. Този ход е част от стратегията на компанията да премине от стартиращата си фаза към по-зрял етап.

30.05.2024 8:30 1 мин. четене

Готов ли е света за масовото приемане на крипто?

Ако глобалното приемане на криптовалутите се утрои тази година и достигне 15%, резултатът вероятно ще бъде хаотичен.

30.05.2024 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Отношенията на Венецуела със съюза са “изключителни”

Президентът на Венецуела Николас Мадуро определи отношенията на страната си с членките на БРИКС и БРИКС+ като “изключителни”.

30.05.2024 7:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.