НАЧАЛО Регулации

Властите във Великобритания забраниха две реклами на Crypto.com

ЯНУ. 6, 2022 11:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Властите във Великобритания забраниха две реклами на Crypto.com

Органът по стандартите за реклама на Обединеното кралство (ASA) забрани две реклами от Crypto.com. Рекламите са свързани със закупуване на криптовалута с кредитни карти и проценти на печалба, които според ASA са представени в подвеждаща форма.

Органът за стандарти за реклама на Обединеното кралство (ASA) забрани две реклами от Crypto.com в поредния си опит за ограничаване на рекламите в крипто пространството.


Двете реклами се появиха съответно през юли и септември 2021 г. в играта Love Balls и приложението Daily Mail. Първата беше свързана с печалбите от криптовалута, а втората включваше незабавно закупуване на Биткойн (BTC) с кредитна карта.


Реклами на Crypto.com под обстрел


ASA твърди, че и двете реклами на Crypto.com "бяха подвеждащи, защото не успяха да илюстрират риска от инвестицията" и "бяха безотговорни и се възползваха от неопитността или доверчивостта на потребителите". Освен това той твърди, че рекламите подвеждат зрителите, защото "не са успели да направят ясни ограничения за закупуване на криптовалута с кредитна карта" и че процентът на лихвените печалби е необоснован и че методът на изчисляване не е ясен.


Crypto.com отговори на въпроса, като каза, че рекламите са били премахнати. Освен това се посочва, че рекламите са предназначени да рекламират "скоростта, с която потребителите могат да купуват криптовалута на своята платформа". ASA потвърди решението си и няма да позволи на рекламите да се показват отново в същия формат.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Броят на страните, които забраняват крипто, се е удвоил за три години


Властите обръщат много внимание на крипто пространството и последният ход е само още един в това, което изглежда е дневен ред, фокусиран върху справянето с опасни крипто реклами. ASA беше много активен през последните седмици и каза, че ще засили наблюдението на крипто рекламите.


Засилване на регулациите


Обединеното кралство непрекъснато увеличава фокуса си върху крипто пазара, като Органът за финансово поведение (FCA) също предупреждава социалните платформи за крипто реклами. FCA вярва, че крипто промоциите се нуждаят от по-строга регулация и за тази цел предприема много стъпки.


FCA също така поиска от борсите първо да получат одобрение. Coinpass стана първата крипто борса, базирана в Обединеното кралство, която получи одобрение. В това отношение изглежда, че Обединеното кралство следва Южна Корея.


Едно от предимствата обаче е, че председателят на FCA заяви, че има обещаващи случаи на употреба в крипто. Това намеква, че Обединеното кралство няма да прилага никакви драконови ограничения, а по-скоро се фокусира върху защитата на инвеститорите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Забраната на криптовалутите в Русия изглежда все по-малко вероятна

Лидерът на Русия откри видеоконференция в сряда с членове на руското правителство, като каза, че би искал "да започне с проблем, който в момента е в светлината на прожекторите – регулирането на крипто...
ЯНУ. 27, 2022 18:49 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Комисията по ценни книжа на САЩ разследва услугите за крипто кредитиране

Според доклад, публикуван в Bloomberg, SEC провежда разследване на услугите за кредитиране на дигитални активи. Съобщава се, че основният фокус на разследването е около това дали услугите за крипто кр...
ЯНУ. 27, 2022 20:59 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Администрацията на Байдън подготвя национална стратегия за дигиталните валути

Според нов доклад на Bloomberg, редица неназовани вътрешни лица разкриват, че висши служители на администрацията планират да разкрият изпълнителна заповед, която ще предостави подробности за регулатор...
ЯНУ. 26, 2022 14:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия иска да забрани употребата и копаенето на криптовалути

Този ход е последният в глобалната репресия срещу криптовалутите, тъй като правителствата от Азия до Съединените щати се притесняват, че частно управляваните и силно нестабилни дигитални валути могат ...
ЯНУ. 23, 2022 00:58 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света