НАЧАЛО Регулации

Броят на страните, които забраняват крипто, се е удвоил за три години

ЯНУ. 5, 2022 10:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Броят на страните, които забраняват крипто, се е удвоил за три години

Общият брой на юрисдикциите с абсолютна забрана или строги ограничения за криптовалутите се е увеличил повече от два пъти през последните три години и има малко признаци, че тази тенденция се забавя.

Въпреки че 2021 г. беше добра година за индустрията на криптовалутите по отношение на представянето на пазара, броят на юрисдикциите, забраняващи крипто, се е удвоил от 2018 г. насам.


Доклад на Библиотеката на Конгреса (LOC) описва деветте юрисдикции, които сега са приложили абсолютна забрана за криптовалути и 42-те с имплицитна забрана. 

LOC е изследователската библиотека за Сената на Съединените щати, действаща като национална библиотека на страната.


В контекста на доклада LOC, абсолютна забрана означава всякакви „транзакции с или държане на криптовалута са престъпно деяние“, докато имплицитната забрана забранява на борси за криптовалути, банки и други финансови институции да „търгуват с криптовалути или да предлагат услуги на физически лица/фирми, занимаващи се с криптовалути."


Деветте нови юрисдикции с абсолютна забрана включват Египет, Ирак, Катар, Оман, Мароко, Алжир, Тунис, Бангладеш и Китай. Забраната на криптовалутите в Китай получи най-голямо внимание през 2021 г.


Драматичното увеличение на юрисдикциите, които забраняват или регулират криптовалутите през последните три години, не показва признаци на забавяне, тъй като няколко правителства в момента преразглеждат своите възможности. Освен 51 юрисдикции със забрана над криптовалутите, 103 са приложили закони за борба с изпирането на пари и борбата с финансирането на тероризма (ППП/БФТ), което е трикратно увеличение от 33 юрисдикции с такива закони в сила през 2018 г.


Шведски финансов надзорен орган и Шведската агенция за опазване на околната среда призоваха за забрана на копаене с доказателство за работа (PoW) през ноември поради нуждите от електроенергия и екологичните разходи за поддържане на функционирането на мрежите. Това беше посрещнато с остри критики от базираната в Париж Melanion Capital, която нарече твърденията срещу добива „напълно дезинформирани“.

ПРОЧЕТИ ОЩЕКитай пуснаха пилотна версия на своя портфейл за дигитален юан

Съседката на Швеция в ЕС, Естония, е настроена да приложи правилата за БПП/БФТ през февруари. Очаква се тези нови правила да променят дефиницията на това какво е доставчик на виртуални активи (VASP) и да прилагат имплицитна забрана за децентрализирано финансиране (DeFi) и Биткойн (BTC).


Правителството на Индия създаде страх, когато законодателите там обмислиха забрана за крипто миналата година. Резултатът не беше категорична забрана, а тласък за регулиране на криптовалутите като крипто активи със Съвета за ценни книжа и борси на Индия (SEBI), който наблюдава регулирането на местните крипто борси. Възможностите за пълна забрана обаче не са изключени.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Забраната на криптовалутите в Русия изглежда все по-малко вероятна

Лидерът на Русия откри видеоконференция в сряда с членове на руското правителство, като каза, че би искал "да започне с проблем, който в момента е в светлината на прожекторите – регулирането на крипто...
ЯНУ. 27, 2022 18:49 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Комисията по ценни книжа на САЩ разследва услугите за крипто кредитиране

Според доклад, публикуван в Bloomberg, SEC провежда разследване на услугите за кредитиране на дигитални активи. Съобщава се, че основният фокус на разследването е около това дали услугите за крипто кр...
ЯНУ. 27, 2022 20:59 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Администрацията на Байдън подготвя национална стратегия за дигиталните валути

Според нов доклад на Bloomberg, редица неназовани вътрешни лица разкриват, че висши служители на администрацията планират да разкрият изпълнителна заповед, която ще предостави подробности за регулатор...
ЯНУ. 26, 2022 14:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия иска да забрани употребата и копаенето на криптовалути

Този ход е последният в глобалната репресия срещу криптовалутите, тъй като правителствата от Азия до Съединените щати се притесняват, че частно управляваните и силно нестабилни дигитални валути могат ...
ЯНУ. 23, 2022 00:58 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света